8 entry daha
  • çocukluğuma renk getiren, sokağından geçtiğim vakit hala beni gülümseten, çocukluğumuzda arkadaşlarımla bahçesine gizlice girmeye çalıştığımız vakit her defasında azarı yememize sebep olan havra :)

    bu sinagogla evim arası 2-3 dakikalık yürüme mesafesi, 2003 yılına kadar benim için anlamı bizim giremediğimiz yasaklı yerdi .ondan sonra (bkz: osmanbey ve kuledibi'ndeki patlamalar) yaşandı ve bizim mahallenin çocukları için orası yasaklı bölgeden sonra patlayıcı bölge olarak anılmaya başlandı.

    patlamaların ilk haftası tüm sokak polislerle doldu taştı. okula gidebilmemiz için o yoldan geçmemiz gerekliydi ve küçücük yaşımızda her gün çantalarımızın aranmasına tanık oluyorduk. sonra kulaktan kulağa söylentiler yayılmaya başladı. bomba yüklü araç ilk olarak bu sinagoga gelmiş ama yaklaşamayınca (bkz: neve şalom sinagogu) patlatılmış, el kaidenin 3 hedefi varmış o yüzden bu sinagog eninde sonunda patlatılacakmış. okulda çocuklarla sürekli olarak bunu konuşuyor kendi kendimize komplo teorileri üretiyorduk, bizim çocukluğumuza baya heyecan katmıştı bu sinagog :)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap