4 entry daha
  • neyin altı boş neyin dolu, evinde ansiklopedi bulunan herkesin kolayca öğrenebileceği bir şeydir. evinde interneti ve bilgisayarı olan herkesin yazar veya uzman olduğu wikipedia' ı tartışma platformunda kaynak olarak göstermek doğru değildir. hırs yapmış, kürt milliyetçisi bir bünye pekala girip kendi kafasına göre yanlış bilgiler, mesela pkk başlığı altına özgürlük savaşçıları yazabilir ki, muhtemelen böyle tipler eksik olmadığından yazılmıştır bile. sözüm meclisten dışarı, bu tip vandallar wikipedia gibi oluşumların en büyük düşmanıdır.

    milliyetçiliğin etkisinde kalıp, binlerce kişinin önünde, kör göze parmak sokar gibi iki çarpı ikinin beş ettiğini ispatlamaya çalışmak ayrı bir yazıda incelenmesi gereken konu. bu sözüm ise meclise.

    daha detaylı anlatmak gerekirse, diyarbakır i.ö 8000'lerde sami kavimleri tarafından kurulmuştur. şehre antik, roma ve bizans döneminde amida yada amid denmiştir. arap hakimiyetine geçtikten sonra şehrin hakimiyeti bekr bin vail ve kabilesine bırakılmış bu sebeple şehrin ismi diyar-ı bekr yani bekrlerin yurdu denmiştir. zamanla diyarbekr, diyarbekir olarak değişmiştir. cumhuriyet zamanı şehrin ismi diyarbakır olarak kabul edilmiştir.

    evinde ansiklopedi olan herkes açıp bu bilginin doğruluğunu kontrol edebilir.

    edit:
    ipedia zaten wikipedia'dan türemiş bir oluşumdur. makaleleri wikipedia'dan alır. tekar ediyorum, ne wikipedia ne ipedia ne de diğer internet ansiklopedileri kaynak olarak gösterilemez çünkü bu ansiklopedilerdeki yazıları herkes yazabilir hatta değiştirebilir. keza http://en.wikipedia.org/wiki/diyarbakir linkindeki yazıyı ben düzelttim. şimdi be de oturup bu yazıyı kaynak göstersem olur mu ?
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap