• az önce bitirmiş olduğum oyun. kısaca bahsetmek istiyorum.

    oyunu oynamak isteyenler mutlaka bir controller ile oynasın. oyunun kendisi diyor zaten "controller is mostly recommended" diye. ben klavye ve mouse ile oynadım bütün oyunu, ve anam ağladı. saçma sapan yerlerden düşmelerden tut gerizekalıca hareketlere kadar her şey başıma geldi. boss fight konusuna ise hiç değinmek istemiyorum, klavye ve mouse ile bossları kesene kadar resmen kan kustum.

    oyunda aynı gün içerisinde zamanda yolculuk yaparak bir gizemi çözmeye çalışıyoruz. bu sırada yanımızda da 4 farklı karakter oluyor. her seferinde biri ile tarihi baştan yazarken sağdan soldan bilgi koparmaya çalışıyoruz. karakterler gerçekten çok harika, ama mekan sürekli aynı olduğu için bir yerden sonra sıkabiliyor. toplamda sanırım 5 adet mekan var ve her bir karakterle tekrar tekrar oraları geziyoruz. çünkü biz bilgi topladıkça ve bilgiyi karakterler ile paylaştıkça tarih baştan yazılmaya başlıyor. bu hikaye için gerekli bir şey, ama aynı yerlerden geçe geçe kusma isteği geldi diyebilirim.

    bazen yeni bilgileri açma yolunda yanımızdaki karakterden farklı bir karakterle karşılaşıyoruz. eğer amaç o karakteri de yanımıza çekmek ise "omensight" adı verilen bilgi paylaşma seçeneğini kullanmalıyız. ama eğer amaç yanımızdaki karakterin güvenini kazanmak ise o zaman bilgiyi paylaşmayıp saldırmamız gerekli. yanınızdaki karakterin güvenini kazanmanız gerekirken karşıdakini bağışlarsanız, yanınızdaki karakter sizi satıyor. ve baştan yapmak zorunda kalıyorsunuz.

    oyunda sağda solda kırmalık eşyalar var, vazolardan tut kovalara kadar. bu nesneleri kırdığınız taktirde içinden işinize yarayacak şeyler düşüyor. eğer canınız az ise mutlaka bu nesneleri kırın, zira içinden canınızı doldurmanıza yarayacak elma tarzı şeyler çıkıyor.

    uzun lafın kısası, oyun güzel bir oyun. kısa, çerezlik bir şey. hikayesi, atmosferi falan güzel. ama tekrar oynar mısın diye soracak olursanız, oynamam. onu da söylemem gerekli.
hesabın var mı? giriş yap