4 entry daha
  • haydaaa. bu oyun nasıl radardan kaçabilir anlamak mümkün değil?

    ne adını duymuştum daha önce, ne varlığından haberim vardı. kısacası hiç bir fikrim yoktu oyun hakkında. kartları satarak yaptığım 5 liraya bir şeyler alabilir miyim acaba diye bakınırken 4,65 lik fiyatıyla bana göz kırpıyordu.

    ben açıkçası üzerine tıklarken piksel art kafası falan bir şeyler bekliyordum ama baya bildiğin eşek gibi grafikleri olan, first person platform-puzzle oyunuymuş.

    steamdeki videolarını izleyip bir kaç da yorum okuduktan sonra lan dedim bu oyun nasıl 4 liraya iner. hemen patlattım başladım oynamaya.

    yaşam tohumu diye bir mit üzerine araştırmaya çıkan bir arkeoloğuz. bulacaz diyoruz bunu. kendimizi garip işlerin döndüğü bir ormanda buluyoruz. lan ne oluyor falan derken kullanana üstün özellikler kazandıran bir metal kıyafet buluyoruz. kıyafetin nerden geldiğini falan vs. anlatıp hikaye ile ilgili spoiler vermeyeyim ama iyi denilebilecek bir hikayesi var onu söyleyebilirim. meraklandırıyor, sorular sorduruyor falan vs.

    gelelim oyuna. oyun fps görünümlü platform-puzzle oyunu. açık dünya efektini fazlaca verseler de çizgisel sayılabilecek bir ilerleyişe sahip. aslına bakarsanız dev bir vadide ilerliyorsunuz ve bu size açık dünyadayım izlenimi veriyor ama çizgisel bir tur dizaynı mevcut.

    peki nedir bu oyunun olayı? bu metal kıyafet ilk başta hızlı koşmamıza ve yükseğe sıçramanıza yarıyor. saatte 110 km ye kadar çıkabildiği söyleniyor. geçmişte bir zaman tasarlanmış ve daha sonra geliştirilmiş bir kıyafet. biz ham haliyle bulup, geçmişte geliştirildiği sırasıyla diğer parçalarını da bularak yeni özellikler kazanıyoruz. nedir bu özellikler? iki kere zıplama, suyun üstünde yürüme, metal aksamlara mıknatıs gibi yapışarak duvarların üzerlerinde gitme, ayaklar vasıtasıyla bir raya bağlanarak bu hız olayının bokunu çıkarma vs. gibi özellikler geliyor. haliyle levellar da bunlara göre dizayn edilmiş.

    ayrıca kıyafetin bir başka özelliği daha var. etraftaki canlılara can verip, can alabiliyor. etraftaki bitkilerin hayvanların canlarını alabiliyor veya ölüleri tekrar hayata döndürebiliyorsunuz. bu size ekstra can ve enerji veriyor kullanımınıza göre ama pratikte çok da kullanılıyor mu oyunda? eh işte. ekstra canlar için baya bi ağaç iyileştirmişliğim var oynadığım süre boyunca.

    oynarken bir yandan da zamanında sizin yolunuzdan gitmiş, bir bilim adamınını günlüklerini dinliyorsunuz kıyafet vasıtasıyla. hikaye de bu anlatılanlar doğrultusunda genişliyor takdir edersiniz ki .

    vurdu kırdı çok minimal seviyelerde var oyunun sonlarına doğru ama çok basit düzeyde. oyun puzzlelar, atlamalar zıplamalar üzerine kurulmuş durumda ve bu bulmacalar pek de zor değil. 2-3 debelenmeden sonra geçemediğim bir yer olmadı yani. çok kafa gıcıklamıyor o açıdan.

    ben 4,5 saatte bitirmişim ama iyi bir platformer çok daha hızlı bitirebilir çünkü oyun sürat yapıp koşturmanıza müsade edecek şekilde tasarlanmış yer yer. görseller fazlasıyla başarılı, baya bildiğin aaa oyun kafasında grafik var öyle söyleyeyim.

    velhasıl 4,65 liraya satılıyor şu anda ve eder mi derseniz? oynadım bir gecede bitirdim ve 20-30 lira da gayet verebilirmişim dedim kendi kendime. kısacası bu fiyata bu deneyim bedava.

    tamamen radarlardan kaçan bir oyun. muhtemelen satmamış ve yazık olmuş bunca emeğe... indirimdeyken kesinlikle kaçırmayın.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap