2 entry daha
  • gün itibari ile artık anlaşılmıştır ki. doların ateşi sönmesi, piyasa hareketliliği ve kamu artı özel sektör dövizle borç ödemelerinin aksamaması için artık faiz artışı falan hükmünü yitirmiş olmasından dolayı son derece acilen eyleme geçirilmesi gereken önlemler bütünü.

    ilk aklıma gelenleri yazıyorum aşağıya.

    1- milletvekili maaşlarının kalıcı olarak %50 düzeyinde azaltılması ve istisnasız tüm milletvekillerine yapılan komisyon üyeliği, yol harcı vs. tüm ödeneklerin kalıcı olarak ve kesin bir şekilde kaldırılması.
    2- tbmm de hertürlü komisyon üyesi milletvekillerinin tbmm başkanı dahil tüm gsm hatlarının iptal edilip. tbmm bünyesinde mevcut hertürlü makam araçlarının da en geç 15 gün içerisinde web üzerinden açık arttırma usulü ile satılması (tbmm de 550 milletvekili olmasına karşın an itibari ile envanterde tam olarak 1.300 adet otomobil var.)
    3- hertürlü belediye, üniversite ve tüm diğer resmi kurumlarda vali ve kaymakam da dahil(terör tehditi olan il ve ilçeler hariç) tüm makam araçlarına el konulup en geç 2 ay içerisinde web üzerinden açık arttırma ile satılması.
    3- en az 3 yıl boyunca çok zorunlu haller dışında kamuya yeni "makam aracı" satın almanın ve şöförlü kiralama yolu hizmet satın almanın yasaklanması.
    4- her türlü bakanlık belediyeler ve üniversiteler dahil kamuda hertürlü "danışman" kadrosunun iptal edilip tüm danışmanların görevine ve haklarına son verilmesi.
    5- diyanet işleri başkanlığı bünyesinde istisnasız tüm memur ve işçi maaşların %25 oranında düşürülüp tüm ek ödemelerin(yol, harç, mesai, vs.) kesin ve istisnasız olarak kaldırılması.
    6- organize sanayi bölgelerinde kurulacak ve en az 100 işçi çalışacak her yeni sanayi tesisine 5 yıl boyunca kdv ve stopaj muafiyeti getirilmesi. ayrıca bu işletmelere çalışan işçi sayısına göre sgk prim indirimi uygulanması.
    7- 0km otomotiv pazarında motor hacmine endeksli saçma ve fahiş ötv sistemi tümden kaldırılıp. tüketiciler tarafından en az %80 yerlilik oranına sahip ve türkiyede üretilmiş otomobilleri(clio, megane, egea, civic, corolla ve i20) satın alınmasını teşvik edecek(vergi iadesi ve kredi destekleri ile) bir sisteme geçilmesi.
    8- taksicilere verilen ötv indiriminin çok acil ve kesin olarak yürürlükten kaldırılması. ilave olarak engelli vatandaşlara verilen ötv indiriminin ise sadece "türkiyede üretilmiş" otomobilleri kapsayacak şekilde değiştirilmesi.
    9- ihracat yapan her türlü kobiye kdv ve stopaj muafiyeti getirilmesi.
    10- çok acil olarak avm, pasaj, cadde, sanayi sitesi farketmeksizin tüm ülkede dolar, euro, veya herhangi bir yabancı para birimi ile işyeri, mağaza, fabrika vs. kiralamanın kanunen yasaklanması aksi durumda hapis cezası verilmesi ile ilgili kanun çıkartılması.
    not: bu konuda daire, villa, rezidans, yazlık gibi konut amaçlı mülkleri isteyen istediği para birimi ile kiralayabilir o ayrı şey bu ayrı şey sonuç olarak.
    11- kamuya ait bütün lojman ve dinlenme tesislerinin acilen özelleştirilmesi(askeriyeye ait lojmanlar hariç).
    12- anadolunun iklim olarak uygun olan ilçe ve köylerine tarım ve hayvancılık organize sanayi bölgeleri kurup bu bölgelerde faaliyete geçecek işletmelere finansman desteği ve vergi indirimi yapılması.
    13- zeytin ve zeytinyağının stratejik ürün olarak belirlenip acil olarak 2 tane "zeytin ve zetinyağı üniversitesi"nin kurulması(edremit ve gemlikte) ayrıca her türlü zeytin ve zeytinyağı üreticisine finansman desteği ve vergi indirimi sağlanması.
    14- rizede yeşil, beyaz ve siyah çay üniversitesi kurulup. rize çevresinde katma değeri yüksek farklı çay türlerinin üretimi teşvik edilmesi.
    15- yazılım üniversiteleri kurup. yazılım sektöründe kurulacak işletmelerin yüksek oranda desteklenmesi.
    16- bedelli askerlik daimi hale getirilip en az 12.000 euro gibi bir bedele sahip olması ve bu bedel için taksit yapılmayıp peşin ödeme talep edilmesi. buradan gelecek tüm kaynağın bir lira bile kesinti yapılmadan savunma sanayii teşvik fonuna aktarılması.
    17- internet ve gsm gibi bilgiye ulaşımın aracı olan sektörlerde ötv nin kaldırılıp kdv'nin %1 yapılması.
    18- gene smartphone, tablet ve laptop için ötv nin %1 kdv nin gene %1 olması.
    19- pırlanta ve kıymetli taş ticaretine %100 ötv %18 kdv getirilmesi.
    20- toplam 53.000 adet muhtarlara ödenen asgari ücret düzeyinde maaşların iptal edilmesi.
    21- glikoz şurubu içermeyen yerli üretim bira ve türevlerinde ötvnin %10 düzeyine indirilmesi.
    22- hakiki deri içermeyen(çin malı vinyl ve polyester) ithal spor ayakkabı ve terliklere %100 oranında fon getirilmesi.
    23- mekanik olmayan uzakdoğudan ithal quartz ve dijital saatlere %100 oranında fon getirilmesi.
    24- her türlü avm, süper market ve sair mağazalarda satılan bütün ürünlerin fiyat etiketlerinin altına üretim yeri yazılması mecburiyeti getirilmesi. ayrıca bunun yanında 24 saat kamu spotları ile tüketicinin (bkz: türkiye'de üretilmiştir) etiketli ürünleri tercih etmesi teşvik edilmeli.
    25-anaokulundan başlayarak yüksek lisansa kadar (bkz: yerli malı haftası) tekrar kutlanmaya başlamalı ve bu hafta boyunca tüm kanallarda yerli malı tercih etmenin önemine dair 24 saat kamu spotları yayınlanmalı.
    26- ülke çapında en ufak bir suça karışmış tüm suriyeli, ıraklı ve bütün diğer ırklardan mültecilerin yakalanıp acil olarak sınırdışı edilmesi.

    ... devam edecek ...
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap