5 entry daha
  • sari saclar hep safligi, temizligi, yumusakligi, kirilganligi simgelemistir.

    romalilar zamaninda sari sac tanrilarin/tanricalarin ve kahramanlarin sac rengi olarak bilinirdi. iste bu yüzden romali kadinlar rehin alinan german kadinlarinin sac örgüleriyle süslenir, veneziali kadinlar saclarinin rengi aciliyor diye saatlerce güneslenirdi. o zamanlarda kim bilir kac kadin sacinin rengini asitle acmayi denerken zehirlendi.

    renaissance ressamlarina inanacak olursa havva ananin saclari bile sariydi. yine ayni sekilde melekler, periler, kül kedisi, rapunzel, faust'un gretchen'i, nibelungen'deki kriemhild, film tanricalari marilyn monroe, marlene dietrich, günümüzden nicole kidman, claudia schiffer ve daha niceleri..

    almanya'da yasayan kadinlarin %70inin saclari orta veya koyu sari. %14ü dogal acik sari saclara sahip. kalanlarin sac koyu, kizil veya beyaz.
    sarisin kadinlarin %91i bu sac rengiyle erkekler tarafindan daha cok begenildigini düsünüyor. mesela ruhr universitaet bochumda yapilan bilimsel arastirmalar bunu dogruluyor. es/partner aranan basin ilanlarinda sarisanlar digerlerine göre daha fazla cevap aliyor. psikologlar bu erkekler sarisinlari sever tezini söyle acikliyor: acik renkli saclar isigi reflekte ediyor ve bilincaltimizda günes ve altin gibi pozitif metaforlar cagristiriyor.

    schwarzkopf'un yalancisiyim. (bkz: ironi)

    (ara: sari sac*)
    (ara: sarisin*)
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap