3 entry daha
  • kendileri 2018 istanbul barosu seçimlerinde somut, gerçekçi, işe yarar projeleri olan tek gruptu. ama birçok avukat buna rağmen kendilerine oy vermedi. bunun için şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerektiği kanaatindeyim.

    başkan adayları gökhan ahi'nin yanı sıra (bu arada adamın soyadı kısa a'yla değil, uzun a'yla okunuyor. allah aşkına türkçeyi katletmeyin)erdost balcı'nın genel kuruldaki konuşması gerçekten güzeldi. ama daha önce kendisinin bir meslektaşı olan hasan kılıç'a ettiği "telekız gibi..." diye başlayan cinsiyetçi hakareti de akıllardaydı. ki benzeri çakmalı, ses getirmeli cinsiyetçi bir ifadeyi adını anımsamadığım bir başka avukat hakları grubu mensubu, genel kurulda dile getirdi ve salondan yuhalandı.

    erdost'un daha sonra özür dilemek zorunda kaldığı (attığı tivitlerde görüleceği üzere baştan özür dilemeye de niyeti yoktu) hakaretinde dikkati çeken husus şuydu: avukat hakları grubu olaydan sonra bir açıklama yayımladı. bu açıklamada samimi bir özürden ziyade hâlâ burnu düşse yerden almayacak bir tavır vardı. bütün bunlar, kendilerine oy vermek isteyen avukatlarda şu düşünceleri doğurdu: "bunlar başa gelse iyice şımarır. hasan kılıç'a gösterdikleri tutumları diğer meslektaşlarına, bize de gösterirler. külhanbeyi veya tiki ergen kız çemkirmesi ağzıyla skandallarının ardı arkası gelmez."

    evet, seçimi durakoğlu'nun kazanmasında "ah, son kale baromuz elden gitmesin! atam atam sen kalk ben yatam!" diyenlerin etkisi yüksekti. ama genç avukatların kendileri yerine cmk eğitimlerinden, cmk servislerinden vb. tanıdıkları hasan kılıç'a kaymasını da düşünmek gerek. bu sebeple "bu seçimde biz nerede hata yaptık" diye düşünmelerini öneriyorum. belki bu sayede rekabet kızışır da seçimi alan kim olursa olsun kazanan istanbul barosu olur.

    edit: bu arada aklıma geldi, şunu söylersem belki yapıcı olur. kendileri sürekli diğer gruplara "biraz iletişim dersi alın" türünden sivri sataşmalarda bulunuyorlar. belki de iletişim konusunda sorunlu olan kendileridir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap