3 entry daha
  • ne anlatmak istediği bilinmeyen museo hatalı kurgusu ve bütünlük anlamında birbirini tamamlamakta zorlanan sahneleriyle izleyiciye sıkıntılı anlar yaşatıyor. mizansenler tek tek değerlendirildiğinde anlamlı fakat filmin geneli itibariyle anlam kaymasına neden oluyorlar.

    neyin niçin yapıldığını anlayamamakla beraber, film yer yer salak ile avanak filmine gönderme yapıyor sanki… bilindik sularda yüzen film, meksika kültürü ve toplumundan uzaklaşarak yapaylığını koruyor. birçok detayın havada kalışı da cabası! senaryoda ciddi aksaklılar var ve her şey bir maceradan ibaret olmamalı diye düşünüyoruz. mesela karakterler neden soygun yaptı? para için mi? alın size la casa de papel!

    soygunun altında başka bir neden yatıyor ve o nedenin altı doldurulamamış. parası olan biri neden müze soymak ister, gösteriş için mi? sorusunun cevabını film boyunca arayıp duruyoruz, çünkü cevabı bulduk derken her şey sarpa sarıyor. diyaloglarda bazı açıklamalar yer alsa da, onlara mantıklı bir açıklama bulamamak filmden kopmamıza sebebiyet veriyor.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap