9 entry daha
  • mecliste kabul edilmesiyle 2019'da uygulanması kesinleşen durum.

    uygulama elbette faydalı. ama bazı aksaklıkların yaşanmasını da içinde barındırıyor. eğer sayı ile satılacaksa yani kasa hesabı tutulacaksa, diyelim dolu poşeti ele alınca yırtıldı, yenisi de parayla mı verilecek?

    manav bölümündeki şeffaf poşetlerde mi parayla satılacak? (bu poşetlerin rulosu 8-10 tl civarıdır)

    onlar yine ücretsiz olacaksa poşete para vermek istemeyenlerin kasaya gitmeden oradan 8-10 tane yanına alması nasıl engellenecek. ses çıkarılmaz ise bu defa da şeffaf poşet kullanımı zıplamayacak mı? yani diyet bisküviyi daha fazla tüketip kilo almaya benzer bir durumla karşılaşmamız da sözkonusu.

    bir de müşterinin getireceği ve altı kirli poşetlerin kasa bölgesine konularak ortamın hijyen bakımından sıkıntılı hale gelmesi var ki beni en çok bu düşündürüyor.

    diğer durum da, "yanıma almayı unutmuşum hemen arabamdan poşetlerimi getiriyorum" diyenlerin kasa sırasında oluşturacağı gerginlik.

    son olarak marketlerin bu durumu promosyon olarak kullanıp kullanmayacağı. 10 tl ve üzeri alışverişe poşet bizden denilecekse uygulama şimdiden rafa kalkmıştır diyebiliriz.

    bu kadar yazmışsın da, ne var 25 kuruş ver gitsin diyenler olabilir ama 200 liralık bir alışverişten bazen 6-7 poşetle çıkıyorsunuz. işbu entry de herkesin ekonomik durumu dikkate alınarak yazılmıştır.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap