17 entry daha
  • efendim, talihsiz beyanatın özünde bulunan bu "sözde" eylem, her ne kadar gerçek olsa da bana şu muhabbeti düşündürmüştü:

    ç- hazır çorba üreticisi
    g- gazeteci

    g- efendim merhabalar. son günlerde duyduğumuz ve anlam veremediğimiz ilginç müdahalelerle gündemdesiniz. konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?
    ç- siz tam olarak ne istediğinizi söyleyin, ona göre ifadeler koyayım ortaya.
    g- hazır çorba üretimini durduruyormuşsunuz?
    ç- ah evet.
    g- neden acaba?
    ç- bu tüketiciden çektiğimizin haddi hesabı yok efendim. biz hazır çorbaları paketliyor, uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda belirlediğimiz miktarlar doğrultusunda üzerine kaç kişilik olduğunu yazıyoruz.
    g- evet?
    ç- ama tüketici bunu suistimal ediyor. bizim araştırmacılarımız, 4 kişilik hazır çorbaları 6 kişinin tükettiğini, hatta 6 kişilik bir ailenin bu çorbaya su karıştırıp çoğalttıktan sonra kendileri doyduğu yetmiyormuş gibi konu komşuya da çorba ikram ettiğini ortaya çıkardılar.
    g- inanamıyorum.. evet?
    ç- biz de bu sonuçlardan sonra olaya müdahalenin şart olduğu kanaatine ulaştık. artık hazır çorba üretimini durduruyor ve her şehirde bir çorbacı uygulamasına başlıyoruz. bundan sonra çorbayı gelip içiyorsunuz efendim, evde hazırlama devri bitti. çorbacı açamadığımız şehirlerde ise belirli çorbacılarla anlaşıp belirli saatler dahilinde işletmeyi düşünüyoruz. bu sayede kişilerin bunu suistimal etmesinin önüne geçmiş olacağız.
    g- arkanıza alacaksınız yani?
    ç- evet...
    g- eheh...
    ç- lan??
    g- valla şahaneymişsiniz efendim, şahaneymişsiniz.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap