34 entry daha
  • 5 yıl önce hayata gözlerini yuman yorkie cinsi yaşlı köpeğimin, özellikle son 1 yılında ağzında diş kalmadığı için kuru mama yemesi mümkün olmuyordu. bu nedenle kibrit kutusu büyüklüğünde kıymayı kaynatır, sonrada içine kuru mama katarak bir çeşit ıslak mama elde eder, yemesini sağlardım.

    son 4 yıldır birlikte yaşadığım maltese cinsi köpeğime de arada bir aynı şekilde mama hazırlayıp veriyordum. ben bim'den bugüne kadar kıyma almadım ancak a101'den yarım kilosu 15 tl olan kıymadan alıp aynı şekilde hazırladım. mama kabını elimde gören köpeğim yere koyduktan sonra heyecanla atılsa da kokladığı gibi 3 adım geri geri giderek bana baktı. "ye kızım mamiş, sen çok seviyorsun" dedikten sonra tekrar mama kabına gidip kokladı ve bir yudum almadan ayaklarımın dibine gelip bana kafasını kaldırdı.

    1 saat geçtikten sonra yemeyeceğine kanaat getirip kalan kıymanın bir kısmıyla onun çok sevdiği tarzda tereyağında hafif kavurup üzerine yumurta kırıp hazırladım ama yine yemedi.

    kuru mama ile karıştırılmış olanı, kıymalı yumurtayı ve kalan çiğ kıymayı sokak hayvanları yesin diye çöp konteynerinin yanına bıraktım. köpeğim aç kalmasın diye gidip tuğra marketten gözümün önünde çekilen kıymadan aldım ve tekrar hazırlayıp köpeğimin önüne koyduğumda koklayıp hemen hepsini yedi.

    bizim için gözlerimiz ne ise köpekler için de burunları odur. her akşamüstü işten eve döndüğümde beni sevinçten delirerek karşılayan köpeğim, gelen kişinin ben olduğunu gördüğü halde her seferinde emin olmak için mutlaka bir defa koklar. çünkü burunları onları asla yanıltmaz.

    sonuç olarak köpeğim a101 kıymasını hiçbir şekilde yemedi. bir şey onu yemekten alıkoydu. o nedenle artık 500 gr ambalajlı kıyma almak yerine 300 gr görerek açık kıyma alyorum. köpek olmasam da ikisinin arasında renk, koku ve kıvam olarak çok fark olduğunu algılayabiliyorum.

    tanım: köpeğimden edindiğim izlenimlere göre sahte olma olasılığı araştırılması gereken iddiadır.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap