192 entry daha
  • bu işe merak salan drone almayı düşünen, aldıktan sonra hevesinin kaçıp kaçmayacağı merak eden, ikilemde kalan herkese tavsiyem, alınnn.

    bu cihazı alıp sadece uçururum eğlenirim diye düşünmeyin. zamanla uçarken kaydettiğiniz görüntüler ile uğraşmak, bunları düzenleyip montajlamak, renk filtreleri uygulamak ve bu çıktıları paylaşmak ile apayrı bir hobiyi daha satın almış oluyorsunuz.

    genelde drone kullanıcıları daha öncesinde fotoğrafçılığa ilgi duymuş, daha sonra 3. boyuta ihtiyaç duyup drone alan kişilerdir. bense tam tersi istikamette fotoğrafçılığa ilgi duymaya başladım. dronedan sonra aksiyon kamera, mobil gimbal, dslr, tripod vs. birsürü şey aldım. bunlarla birlikte videolar için adobe premier, fotoğraflar için lightroom ve photoshop edindim. yani iş drone almakla kalmıyor, masraflarınız devam ediyor :)

    bu yeni hobi ile birlikte, daha önceleri evinde vakit geçirmekten daha çok hoşlanırken, şimdi haftasonlarını iple çeken birine dönüştüm. her fırsatta imkanlar elverdiği ölçüde biryerlere gitmeye başladım.

    video işi ile uğraştıktan sonra dizi ve film izlerken, sahneler, kompozisyon, çekim teknikleri vs. birçok konuya dikkat ettiğimi ve kendimde bu konuda bir farkındalık oluştuğunu gözlemliyorum.

    drone alma niyetindeyseniz bu anlattıklarım hevesinizi artıracaktır. ancak almadan önce muhakkak araştırın, taşınabilirliği kolay bir ürün tercih edin. ürün kıyaslamaları için youtube da tonlarca video bulabilirsiniz.

    drone uçurmak belli kurallar ile sınırlandırılmıştır öyle kafanıza göre her zaman her yerde uçuramayacaksınız bunları bilin.

    benim neler yaptığımı merak edenler için son paylaştığım slovenya videosunun linkini bırakıyorum. diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

    konu hakkında birşeyler sormak isteyenler yeşillendirebilir, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap