10624 entry daha
  • komünist, sosyalist, faşist, muhafazakar, liberal, milliyetçi ya da herhangi bir ideolojik-siyasi kesimin arkasında durmasına ihtiyacı olmayan; tam tersine bu kesimler arkasındayız dedikçe ve işin içine girdikçe insanların gözünde hükümetçe marjinalleştirilen bir eylem.

    20. yüzyıldaki siyasi anlayışların kamplarından çoğunlukla uzak; 21. yüzyılın gençleri tarafından sosyal medya üzerinden örgütlenilerek ortaya konmuş, hükümete olan tepkiyi dile getirme biçimi.

    sol-sağ salaklığı içindeki kitlenin 70'lerden başlayarak başa musallat ettiği, siyasal islamcı bir iktidara karşı düzenlenmiştir. sol-sağ salaklığı içindeki kitle devreye girene kadar son derece başarılı bir biçimde ses getirmiş ve halkın büyük bölümü tarafından sahiplenilmiştir.

    21. yüzyıldaki sosyal değişim dikkate alınmadan geleneksel siyasi jargon ile açıklanamayacak; herşeyin başında twitter, facebook gibi "emperyal" şirketler sayesinde ve üzerinden organize olunan; antiemperyalist ya da emperyalist bir fikri tabanı olmayan salt bir sosyal tepki eylemidir. bu sebeple de sonrasında ortaya çıkan, kimin onay verip yetkilendirdiği belli olmayan platformlar, topluluklar bir siyasi güç olamamıştır, direnişte bulunan kesim tarafından sahiplenilmemiştir.

    kısaca devrimci, muhafazakar, milliyetçi ve başta islamcı tüm salak ideolojilere haklı bir tepki ile ortaya çıkmıştır ve bir kesimin tekilinde ya da ülküleri doğrultusunda tanımlanamaz, sahip de çıkılamaz.

    o alandaki kitlenin parkalarınızdan da, tespihlerinizden de, takkelerinizden de bıkıp oraya geldiğini anlayamayacak kadar akıl fakiri ideolojilerinizi üzerine atarak pislik sıçratmayın bu güzel direnişe.
1976 entry daha
hesabın var mı? giriş yap