60 entry daha
  • 2019 secimlerindeki en büyük rezilliklerden biri de kırklareli halkına ve kendisine yapılan, dün belediye başkanlığı kesinleşmiş, bugün yeniden oy sayımı yapılmaya karar verilmiş kırklareli bağımsız belediye başkanı adayı.

    rezilliklere gelirsek, halkın çok sevdiği ve gerçekten halk için icraatları gözle görülür değişiklikler yaratan 2014-2019 kırklareli belediye başkanı kesimoğlu 31 mart yerel seçimleri için chp tarafından yeniden aday gösterilmemiş, yerine chp farklı bir belediye başkanı adayı (bkz: tuna soykan) belirlemiştir. kazanacağı çok bariz olan kesimoğlu'nun aday gösterilmemesinin nedeninin kendisinin muharrem ince lehine yaptığı çalışmalar yüzünden olduğunu kırklareli halkı fark edilmiştir. chp'nin en yüksek oy oranıyla kazandığı illerden biri olan kırklareli chp'nin bu tutumunu desteklememiş, tam tersi başkanlarının yanında olduklarını bariz bir şekilde göstermiştir. halkının desteğini hisseden, partisi tarafından ihanete uğrayan kesimoğlu 12 şubat 2019'da partiden istifa etmiştir. sosyal medyada farklı şehirlerdeki chp'li kesim bu hareketini eleştirmiş, dsp'ye katılacağının söylentileri yayılmış olsa da kesimoğlu kırklareli halkına güvenmiş ve bağımsız aday olmuştur.

    31 mart seçimlerinde sandıkların açılması sırasında mhp'nin adayı (bkz: derya bulut) ile çok başa baş bir mücadele sonucu halkın tercihi mehmet siyam kesimoğlu olmuştur. tüm türkiye illerinde seçilen tek bağımsız adayıyla, atatürkçülüğüyle ve aydınlığıyla diğer illerdeki seçmenlere particilik konusunda bir ders veren ve chp'ye (bkz: kemal kılıçdaroğlu) darbe vuran kırklareli halkı seçimlerde önemli bir yer edinmiştir. ama bu mutlu gözüken tablo kırklareli'de büyük gerginlik yaratmış, cumhur ittifakı oyların yeniden sayımını istemiştir.

    işte halka, adalete ve halkın adayına yapılan saygısızlıklar burada başlıyor.

    https://twitter.com/…glu/status/1113464191535452168

    seçimde oyunu bu şekilde kullanmış (ki gerçekten büyük bir kesim böyle kullanmıştı) seçmenlerin oylarının sayılmaması seçmenlere hakarettir. adaletli değildir.

    3 nisan günü türkiye'nin dört bir yanından bu uygulamayı adaletsiz bulanlar sosyal medyada tepki göstermiş, kırklareli halkı muharrem ince'nin katılımıyla sokaklara dökülüp isyan etmiştir. günün sonunda il seçim kurulu itirazı kabul etmiş ve yeniden sayım iptal edilmiştir.

    ancak 4 nisan sabahı kırklareli il seçim kurulu'nun almış olduğu sayım durdurma kararı yüksek seçim kurulu tarafından kaldırılmıştır. şu anda hala devam eden sayımda yukarıda geçen şekilde oyunu kullanmış seçmenlerin oyları geçersiz sayılmıştır. bu kadar başa baş olan seçim sonuçlarının bu şekilde değişme ihtimali yüksek ölçüde arttırılmıştır. sayım sürmektedir.

    son olarak kesimoğlu'nun da dediği gibi, adalet bu mu? bu şekilde mhp'nin adayı derya bulut kazanırsa bu gerçekten bir zafer olacak mı? kendisine yapılan bu adaletsizliğin artık bir son bulması dileğiyle.

    edit: 6 nisan itibariyle yeniden sayımda da kazanmıştır. tebrik ediyorum.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap