10 entry daha
  • --- spoiler ---
    olayın gerçekliğini ve vuruculuğunu anlamamızı istedikleri noktalarda hep ya çok açık bir dil, bir mesaj ya da aşırı bir şiddet var. zira bu yüzyılın dünyasında belli uyaranlara karşı o kadar tepkisizleştik ki, her birimiz artık belli bir seviyede sosyopatız. çok acı ama bazı şeylerin gözümüze sokulması lazım bağ kurabilmemiz için.
    --- spoiler ---

    yorum yapacaktım ama vazgeçtim. üstteki yazarın yorumunun son pasajı benim yazacaklarımla neredeyse aynı. benim için yeterli. sadece orada eksik kalan, yeni dünya düzeninin insanı ittiği çukur için birkaç cümle ekleyeceğim:

    amerikan sinemasının en çok sevdiği temalardan biri olan banka soygunu ve (pek de karşımıza çıkmayan) soygunun sonunda ganimeti /60-40 paylaşan soyguncu ve açığa alınmış öfkeli bir federal. soyguncunun annesi fahişelik yapmakta, kardeşi tekerlekli sandalyede hayatını idame etmektedir; açığa alınan federal'in karısının bir ayağı sakat, yaşadıkları muhitten dolayı kızının psikolojisi bozuktur. bu paraya benzer sorunlara sahip iki adamın da çok ama çok ihtiyacı vardı. fakat amaç bu ortaklık değildi hiçbir zaman. özetle ''söz konusu aile ve sağlığına kavuşmak isteyen insanların mutluluğu olunca senin girdiğin bok çukurunun çok fazla bir anlamı yok.'' mesajını brett ridgeman( mel gibson) abimizin yüzünde çok net gördüm. federal öldü. diğerleri mutluydu.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap