9 entry daha
  • yaptığımız her şeyi neden yaptığımızı merak eden bir adam ve arkadaşının hikayesi. sözlükteki genel kanının aksine ben çok beğendim. müze soygununu neden yaptıklarının belli olmaması nedeniyle (ki nedenlerin ne olabileceğine dair kesin olmasa da ipuçları verilmiş) eleştirilmiş film ancak illaki bir nedeni gözümüze sokmalarının ihtiyacını hissetmedim ben izlerken açıkçası. sadece olay akışını izlemek istedim. çünkü filmde bir kişinin bir şeyi neden yaptığını o kişi dışında kimse bilmez, hatta bazen kişinin kendisi de bilmez düşüncesi birkaç yerde vurgulanmıştı ve hayatta gördüğümüz veya başımıza gelen olaylara, bu olaylara dahil olan kişilere bakış açım bu düşünceyle örtüşüyor.

    filmin başında bazı eserlerin fotoğraflanması sahnesinden sonra gelen introda görülen tarihi eserler göz alıcı görüntülerdi. ayrıca soygunun hemen başında kocaman müzede iki kişi ve pür sessizlik beni direkt o ortama götürdü resmen. gael garcía bernal* ve leonardo ortizgris'in oyunculukları gayet iyiydi.

    müzeleri büyüleyici bulurum ve müze gezmeye bayılırım, özellikle de tek başıma. bazı insanlar müzeleri sıkıcı bulur ama ben gittiğim her şehirde ilgimi çeken alanlarda sergileri bulunan müzelere gitmeye çalışırım. dikkatle ve özenle tasnif edilmiş, sıralanmış ve etkileyici şekilde sergilenmiş objeleri görmek, onların geçmişten günümüze kaldığını ve kim bilir başlarından nasıl bir yolculuk geçtiğini düşünmek nefesimi keser. müze shoplar ve müzelerin kafeleri bile harika yerlerdir benim için. filmde bu konuyla ilgili de bir kısım vardı. bu heykeli kim ve neden yaptı, hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

    bunlar dışında, filmde geçenler ve çekimler hakkında söyleyeceklerim daha önce söylenmiş zaten.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap