• üst edit: arkadaşlar media markt kendine yakışanı yaptı ve müşterisini mağdur etmedi. aynı fiyata s9 temin ederek kendi hatalarını telafi etmişler. buradan ben de arkadaşım adına teşekkür ederken, bu davranışın diğer firmalara örnek teşkil etmesini diliyorum.

    bir arkadaşımın ricası üzerine bu başlığı açıyorum zira bir telefon almak ancak bu kadar eziyete dönüşebilir. durumum yoktu okuyamadım diyenler için özetle: şubede kapalı kutu olduğu teyit ettirilen ürünün yerine, kutusu açılmış bir ürün gönderildi. yapılan hadsizlikler de cabası.

    bana yazılanı aynen aktarıyorum:

    “11 mayıs 2019 tarihinde samsung s8 ve s8+ almak için media markt ankara atlantis şubesine gittim. tabii öncesinde cihaz bulunamadığı için müşteri hizmetlerinden cihazların hangi şubelerde olduğunun ve kapalı kutu olup olmadığının teyidini aldım. (görüşme kayıtları zaten firmada mevcut.) s8 geç de olsa muğla – bodrum şubesinden sapasağlam kapalı kutu olarak teslim edildi; ancak hikaye zaten s8+ ile başladı.

    s8+ için media markt müşteri hizmetlerini aradığımda izmir balçova şubesinde 1 adet kapalı kutu var bilgisini edindim; fakat atlantis şube balçova şubeye cihazı sorduğunda elimizde kapalı kutu yok cevabı verildi. bunun üzerine mağazadayken müşteri hizmetlerini tekrar aradım ve çağrı merkezindeki hanımefendi mağaza personeli ile görüşmek istediğini söyleyerek, mağaza personeline kapalı kutu olan cihaz numarasını verip müşterinin media markt’a olan güveninin sarsılmaması için balçova’dan tekrar teyit almasını istedi. balçova’ya cihaz, numarasıyla sorulduğunda “evet, elimizde bir adet kapalı kutu varmış, ödeme yapıldıktan sonra transferi açın” cevabını aldık.

    ödemeler yapıldı ve tarafıma en geç 14 mayıs salı günü cihazın teslim edileceği bilgisi verildi. tabii salı günü cihaz gelmediği gibi cihazın nerede olduğu veya ne zaman teslim edileceği hakkında bir bilgi de yoktu. bunun üzerine aynı gün müşteri hizmetlerini arayarak kayıt oluşturdum çünkü maalesef bunun dışında bir şey yapılamıyor. mağazaya müşterinin telefonla ulaşma imkanı olmadığı gibi mağaza tarafından arandığınız sabit numarayı siz aramaya kalktığınızda zaten arayamıyorsunuz, hat düşüyor.

    15 mayıs çarşamba günü önce atlantis mağaza beni arayıp cihazın hala gelmediğini ve cihazın nerede olduğu hakkında bilgi edinemeyeceklerini belirttiler. gönderim yapan şube kargo takip numarasını veya irsaliyeyi ürünü teslim alacak şube ile paylaşamıyormuş efendim. ha bir de cihazın anneler günü dolayısıyla kargoya geç verilmiş olabileceğini söylediler.

    bugün ise media markt müşteri hizmetlerini 3. aramam sonucunda cihazın önce hala atlantis şubeye gelmediğini, sonra 14 mayıs salı günü kargoya verildiğini ve en sonunda ise nihayet atlantis şubeye ulaştığını; lakin gelen cihazın açık kutu yani teşhir veya fırsat ürünü olduğunu öğrenebildim. atlantis şube çalışanları kargo gelince kontrol edip balçova şubeyi arıyorlar. kutunun ambalajsız olduğunu dahası güvenlik bandının amatörce yeniden yapıştırıldığını ayrıca cihazın üzerinde parmak izlerinin olduğunu ve bu şekilde müşteriye yani bana teslim edemeyeceklerini söyleyip cihazı balçova şubeye göndereceklerini ve kapalı kutu cihazın gönderilmesini talep ediyorlar.

    asıl kumpanya burada kopuyor zaten. balçova şube kapalı kutu gönderdiklerini, kutuyu atlantis şubenin açtığını, cihaz kutusu açıldığı için iade almayacaklarını söylüyorlar. ben tabii bu sırada iyice sinirlenip müşteri hizmetlerini arıyorum durumu izah ediyorum ve yine bir kayıt daha açılıyor. sonra atlantis şube beni tekrar arayıp balçova şubeyle tekrar görüştüklerini cihazı kendilerinin açmadıklarını kamera kaydıyla ispat edeceklerini, ellerine ulaşan cihazın açık kutu olduğunu söyleyip kapalı kutu cihazın nerede olduğunu sorduklarını, balçova şubenin ise kapalı kutuya tekrar bakalım dediğini bana ilettiler. bende bunun üzerine müşteri hizmetlerini tekrar arayıp edindiğim son bilgiyi verdim ve şikayet kaydınız güncellendi en kısa sürede tarafınıza dönüş yapacağız cevabını aldım.

    şimdi sormak istiyorum size, hanginiz yoğunsunuz diye iş yerinizde o gün bitmesi gereken bir işi iki gün savsaklayabiliyorsunuz? hadi geç kargo edilmesini geçelim, insanlık halidir diyelim. ben bu cihaza çatır çatır sıfır ürün parası verdim. ortada “ben sıfır cihaz yolladım, siz orada açmışsınızdır” diyerek hem atlantis şube çalışanını zan altında bırakan hem de beni mağdur eden bir insan yüzünden parasını ödediğim cihazı alamıyorum. işin kötü yanı balçova şube dışında başka hiçbir şubede bu cihazın kapalı kutusu yok. geçtim media markt’ı , türkiye genelinde tekno marketlerin hiçbirinde yok. bu yüzden para iadesi benim için bir anlam taşımıyor. kaldı ki para iadesi yapsalar bile çektiğim kredinin faizi, sigortası her türlü bana giriyor. içinizden “kredi çekmeseydin kardeşim” diyen olacaktır, bende manyak değilim olmayan bir cihaz için kredi çekip faiz ödeyeyim. yukarıda da belirttiğim gibi cihazın media markt stoklarında olduğunu birden fazla defa teyit ettirdim sırf şu durumla karşı karşıya kalmamak için.

    olayın peşini zaten bırakmayacağım o ayrı konu da koskoca firmanın kendi içinde bir düzen sağlayıp alt tarafı bir şubeden diğer şubeye, doğru ürünü, adam akıllı transfer edemediği için ben mağdur oluyorum. ve ne yazık ki çağrı merkezinde kayıt oluşturmanın dışında hiçbir şey yapmıyorlar. son görüşmemizde “şikayetiniz en üst mertebeye iletilecek efendim, bizim çağrı merkezi olarak yapabileceğimiz bir şey yok” cevabı zaten sinir katsayınızı iyice ayyuka çıkarıyor. durumu telafi etmek yok, alternatif sunmak yok, mahalle arası telefoncusu gibi işine gelirse kardeşim modu bu büyüklükteki bir firmaya yakışmıyor.

    ben media markt’ın böyle durumlarda müşterisinin yanında olacağını düşünmek istiyorum. kendilerinin sebep olduğu bu hatanın faturasını müşterilerine (yani bana) çıkarmayacaklarını umut ediyorum. belki bir faydası olur diye sizlerle de paylaşmak istedim. okuduğunuz için teşekkür ederim.”

    işbu entry, gelişmeler doğrultusunda kendi kendini editleyecektir.

    edit 1: durumla ilgili hala bir gelişme yok arkadaşlar. müşteri hizmetleri hala aramadığı için arkadaşım bugün mağazaya gidiyor. mağazadaki çalışanlar bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. bunun üzerine arkadaşım 3 defa müşteri hizmetleriyle görüşüyor. 3 aramada da kayıt oluşturuldu cevap bekliyoruz, mağaza yardımcı olabilir cevabını alıyor. anlayacağınız mağaza topu müşteri hizmetlerine, müşteri hizmetleri de mağazaya atıyor. cihaz hala ortada yok, media markt ise duruma hala bir çözüm getiremiyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap