10 entry daha
  • hasılat kirasıdır.
    2010 haziran tarihinde maden kanununa eklenen geçici 7. madde ile ruhsat sahibinin işçilik alacaklarından sorumlu tutulamayacağı, sorumluluğun rödovanscıya ait olduğu açıkça hüküm altına alınmıştır. bu maddeyi aşmanın tek yolu rödovans sözleşmesinin muvazaalı olduğunu ileri sürüp, maden mühendisi, mali müşavir ve hukukçu bilirkişi heyeti ile keşfe gidip şirketler arasındaki ilişkinin muvazaalı olduğu tespiti yapılmasıdır.

    tabi bu tespiti yapabilecek ehil bilirkişiler bulmak oldukça zor. maden sahaları genellikle ücra köşelerde, dağda tepede oluyor. keşfe giderken mecbur mahalli bilirkişi bulunuyor zira köklü üniversitelerin bulunduğu yerlerden çok uzak. istanbul, ankara üniversitesi gibi fakültelerin öğretim üyeleri kalkıp bilmem neredeki madene gelmiyorlar. il merkezindekiler bile yol meşakkatli, iş netameli, ücreti az diye burun kıvırıyor.

    sosyal medyada duyar kasan, açık oturumlarda porum porum atan kitleyi maden sahasına götürmek hiç kolay değil. onlar kameraları, popüler yerleri seviyor
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap