82 entry daha
  • maalesef filmlerin alttan alttan gönderdikleri mesajlar vardır, aynı zamanda dizilerin de...

    mesela amerika'dan çıkan filmlerde genelde şöyle bir şey vardır: "biz en üstün insanlarız, teknolojimiz çok üstün. bizim dine ihtiyacımız yok. en güçlü olan ülke biziz. önemli olan ahlak değildir, önemli olan dünyanın keyfine bakmaktır. ahiret yoktur. tüm yatırım dünyaya yapılmalıdır. bizim sunduğumuz, filmlerde, dizilerde gösterdiğimiz hayat tarzı en güzel hayat tarzıdır. insanlar bize bağımlıdır çünkü en iyisini hep biz yaparız. herkes sunduklarımıza özenir ve isterler..."

    zaten dikkat edersek amerikan filmlerinde dünyayı kurtaran kişiler hep amerika'lı dır... dünyayı, insanları felaketten hep amerika'lılar kurtarır.

    bu nedenlerle bir film izlediğimiz zaman bu alt metinin etkisinde kalabiliriz bir süre...

    avrupa'dan çıkan filmlerde daha başka bir alt metin vardır. orada da derler ki:
    " gerçek insanlar biziz. dünyada tek insan gibi yaşayan topluluk bizleriz. biz elitiz, diğerleri ise zavallı insanlardır. din ancak zavallı insanlar içindir. din diye bir şey yoktur. bizden yığınla bilim adamı, sanatçı, önemli yazarlar çıkmıştır. bu nedenlerle de en başından beri hep en gelişmiş topluluk olduk. dinsiz olarak gayet güzel yaşıyoruz. dinsiz olduğumuz halde çok merhametli ve iyi insanlarızdır. diğerlerinin düşünmediği incelikleri hep biz düşünürüz. çevreye en duyarlı olan bizleriz. bakın dinsiz olduğumuz halde ne harika işler yapıyoruz bu konularda. biz sanattan, felsefeden, modernlikten en iyi anlayan insanlarız. entelektüeliz. diğer insanlar asla bizim gibi gelişmiş değillerdir. sanki sadece avrupa'dakiler insandırlar, geri kalan yerlerdekiler insan değillerdir, hayvan gibidirler. bizim yaptığımız filmleri izleyen zavallı insanlar hep hayatımıza özenirler..."

    mesela böyle şeyler iran filmlerinde yoktur. iran filmlerinde daha çok insaniyet, acizlik, yaşam mücadelesi, geçim sıkıntıları ön plandadır.

    türklerin yaptıkları diziler, filmler ise bir türlü avrupalı olamayan ancak biz ezik değiliz, biz de avrupa daki insanlar gibiyiz diyen filmlerdir.
    bu nedenle türkler avrupa, modernlik deyince akıllarına gelen şeyleri bol bol empoze ederler. avrupa, modernlik deyince akıllara ahlaksızlık, serbestlik, dinsizlik, modernlik ve zenginlik gibi şeyler gelir. ne kadar ahlaksız dizi yapılırsa o kadar avrupa'ya yakın ve modern hissederlermiş gibi sanki... özellikle din ile bağlantıyı koparınca zaten direk modern avrupa insanı olduklarını düşünürler... alttan alttan da böyle olunmalı derler maalesef. dünyaya bakın, ahiret yok, buranın sefasını sürün, keyfini çıkarın, avrupalı gibi modern olun derler... ancak ezik olma psikolojisiyle avrupa'yı bile yanlış anlamışlardır...

    dikkat edersek avrupa ve amerika deccalizm etkisi altında kalmışlardır. ve deccalizme ait şeyleri empoze ederler...

    o nedenle izlediğimiz filmleri, dizileri iyi seçmeliyiz. ayrıca dizi ve filmlerin rabıta ile de alakası vardır, bununla ilgili bir tefekkür entrysi:
    (bkz: #94371436)

    not: bu entry de genelleme yapılmıştır. özellikle genel olarak ortaya çıkarttıkları ve çok tutan filmler, diziler ele alınmıştır.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap