671 entry daha
  • dark mode

    safari'yi açtığım anda google yazan bembeyaz ana sayfa. hani hani nerede darkmod? değiştirsene safari web tarayıcısının okuduğu verileri, siyah sunsana sayfaları çünkü başka türlü dark mode'un bir anlamı kalmıyor.

    bir zamanların internet siteleri dünyasının yerini uygulamalar alıyor. uygulamaların çoğu zaten web bazlı çalışıyor. apple aslında kötü bir web tarayıcısı yaparak kullanıcılarını elinden kaçırıyor. kullanıcı verilerini uygulamalara kaptırıyorlar. aslında bu kadar güçlü işlemcili telefonlar var iken webden gelen verileri kendine göre düzenleyen bir web tarayıcıya geçilse tekrardan tarayıcılara ve haliyle apple'a dönüş olabilir.

    ekşisözlük uygulaması 13.1 betada çalışmıyor, hangi başlığa bassan boş bir penaya gönderip patlıyor*. :p

    kararlılık hikayesi de aslında saçma bir şeyden başka değil, yeni yasalar geliyor, uygulamalar düzenleniyor, ülkemizde devletin şirketlerin uygun yasal zorunlulukları yapmasını beklemesi gibi, önce betalar yani sözleşmeler yayınlanıyor, sonra da uygulamalar için süre tanıyorlar. uygulamalar hariç kararsız çalışan yoktu. neden böyle oluyor derseniz işlemci. tarihin görmüş olduğu en iyi işlemcilere sahip güncel iphonelar. 4 yan işlemcinin her birinin iphone 6 işlemcisinin mimarisine sahip çekirdekler olduğu pek dillenmez mesela. apple'ın yükselmesi bilgisayarları için apple işlemcilere geçilmeye başlanmasıyla birlikte olacaktır ve bunla birlikte inanılmaz pil ömürleri görmeye başlayacağız. her kes pillerin ileriye gitmesini bekliyor, ama teknoloji verimli motor üretip enerjiyi verimli kullanma yönüne doğru gidiyor, tıpkı otomobildeki gibi, kimse daha çok petrol çıkartalım demiyor.
329 entry daha
hesabın var mı? giriş yap