6 entry daha
  • yönetmenlik koltuğunda vincenzo natali'nin oturduğu, başrollerinde laysla de oliveira, avery whitted, patrick wilson, will buie jr. ve harrison gilbertson'ın yer aldığı 2019 yapımı netflix filmi.

    stephen king ve oğlu joe hill'in aynı isimli kısa hikâyesinden sinemaya uyarlanan film, cal ve becky isimli iki kardeşin, uzun otlarla çevrili bir alanda yaşayan teyzelerine gitmek için yola çıkmasıyla yaşanan tedirgin edici olayları odak noktasına alıyor. yardım isteyen küçük bir çocuğun sesini duyduktan sonra cal ve becky, arabadan inip çocuğa yardım etmeye çalışırlar. ancak yardım etmek isteyen ikili, bir süre sonra kendilerini yardım beklemek zorunda kalacakları bir durumun içerisinde bulur ve olaylar gelişir.

    kısıtlı oyuncu kadrosunu insan boyunu aşan çayırlık alana atan hikaye ilk dakikadan itibaren ilgi çekici ve kendini bağlayan bir şekilde dikkat çekmeyi başarıyor. açık alanda fakat izlerken seyirciyi boğan çayırların arasında geçen film, bu yönüyle başarılı görülebilir. normal seyrinde başlayan hikayesinde karakterlerin çayırlık alana girmesi ile fark ettikleri mekan algısının değişmesi olgusu ilerleyen dakikalarda yaşanan iki büyük kırılma noktası ile zaman algısında da bir gariplik olduğunu gösteriyor ve seyircinin de zaman ve mekan algısını karakterlerde olduğu gibi bozmayı başarıyor. orta halli oyunculukların yanı sıra hikayenin gerilimine uygun kullanılan ses ve müzikler filmi başarılı bir uyarlamaya çeviriyor. sonu itibariyle akılda birçok noktada soru işareti bıraksa da şans verilmesi gereken uyarlama olmuş film.

    filme puanım: 6,5

    filmin afişi
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap