15 entry daha
  • ek$i sözlük ahalisinin aksine başarılı bulduğum film.

    --- spoiler ---
    öncelikle söylemeliyim ki filmde bir match point havası esiyor. (tabi başarılı demiş olsam da match point ile karşılaştırma nezaketsizliğinde bulunabilecek bir insan değilim bunu da belirtmeliyim).

    neyse filme dönecek olursak bu filmin bizi baştan sona germediğini söylemek haksızlık olur. ha belki kimini germek yerine rahatsız etmiştir ama bence bunu da saçmalamadan yapabildiği için güzeldir. gelin itiraf edelim çoğumuz bizi rahatsız eden filmleri sevmez miyiz? ayrıca filmin sonunu kestirmek csi veya benzeri dizi takipçileri için pek şaşırtıcı olmayabilir; ancak böyle bir sona (iki son mu demeliyiz yoksa) klişe demek de büyük haksızlık olur bence. aman ne kadar da mantıksız falan diye düşünenlere de derim ki böyle olmasaydı bu da film olmazdı.

    filmin benim açımdan en güzel özelliği çoğu hollywood yapımının aksine yasak aşkın yalan çıkmasıdır. filmin başında ve ortalarında "ah be aşka tutkuya bak ne güzel sevişmeler olur hay maşallah" diyecek oluyor ve yanılıyoruz. aşkla göz boyamayan bir film bu yani. insanın biraz gözünü korkutuyor olsa da bu da ilginç bir yaklaşım. çekici kadının çekici erkeğe aşık olmamış olması bile amerikan yapımları açısından büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

    oyunculara gelince mr owen rahatsız duruşuyla gerçekten güzel iş çıkarmış. laroche arkadaş da sağolsun en güzel küfürlerimizi hak edecek bir oyun sergiliyor başarılarının devamını dileriz.
    --- spoiler ---

    son olarak diyeceğim bu film olağanüstü bir yapım olmasa da sıradan bir film hiç değildir.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap