639 entry daha
  • birincisi, duyduğum kadarıyla katil firari değil evci iznine çıkmış, yani 15 yıl önce bir çocuğu öldürmekten dolayı hapis cezası alıp 13 yıl kaçak şekilde sokaklarda gezen - ve kim bilir daha kaç kişiye zarar vermiş - bir katil, hırsızlık suçundan tesadüfen yakalanıp 1 yıldır yattığı cezaevinden izne çıkartılmış. nasıl ya? adam sanki katil ve hırsız değil de ırak'ta şantiyede çalışan inşaat mühendisi, izne yollamışlar. aklınız bunu kesiyor mu? hukuk "git birilerine daha bıçağı tak, gasp et, öldür, elinden geleni yap" diye izin vermiş adama. inanılmaz bir şey. çok klişe gelebilir ama biz bunca vergiyi neden ödüyoruz? ülkede adalet tahsis edilsin, devlet bizi depremden, terörden, altyapı eksikliğinden ve katillerden, ruh hastalarından korusun, bu tipleri ayak altından çekip çoğunluğun iyiliği için gerekeni yapsın diye değil mi?

    filantroplar kenara geçsin, çünkü duyduklarından hoşlanmayacaklar. bir vatandaş olarak hukuktan beklentim, ruh hastaları ve suçluların halktan izole edilip tedavi edilmesi, tedavisi olmayanların sınırları belli bir mekanda ömürlerini tamamlayana dek kontrol altında tutulmasıdır. sjw gibi "halin tavrın çok iyi, o zaman al sana iyi hal izni, hadi gez dolaş tatlış şey ;)" denerek sokağa salınması değil.

    ikincisi, iyi niyetle yazıldığını düşündüğüm ama gerçeklerden kopuk akıllar veren entrileri ciddiye almayın, kriminal tiplerle hür iradenizle kesinlikle muhatap olmayın. cinayete meyilli adamla rakı masasında oturup derdini dinleyemezsin, çünkü onunki dert değil, hastalık. bunun için de hastaneler, psikiyatrlar, ilaçlar var, siz değil. tekrar ediyorum asla siz değil. ola ki siz ceren'den daha şanslıydınız, çevrenizde suça meyilli birinin varlığını fark ettiniz, hemen önlem alın, ortamınızı, gerekirse şehrinizi değiştirin, hiçbir vakit ve nakit kaybı hayatınızdan önemli değil. onların katil, tecavüzcü, toplum zararlısı olma sebebi kimsenin onları yemeğe çağırmaması, rakı masasında dertleşmemesi, yaralarına merhem olmaması gibi klişeler değil. burası çukur dizisi değil gerçek hayat, ulan rakı masasında öldürür sizi daha sağınıza solunuza bile bakamadan çünkü bu içinde var.
    katilin emniyete götürülerken bir videosu vardı şu an bulamıyorum, bulun ve bakın o tipe, hale tavra, donuk ifadeye. belli ki bozuk gen, zeka anomalisi de var. insan desen değil, hayvanımsı desen değil, sen sıradan insan halinle bunun hangi defektine çare olacaksın, ne halt edebileceksin. holywood filmlerinde bile bitti bu klişeler. böyle bir olayın nerede yaşanacağının tabi ki garantisi yok ama bilhassa küçük şehirlere üniversite okumaya giden kızlar için tekrar ediyorum, çevrenizde bir kriminalin titreşimini hissettiğiniz an gerekirse evinize dönün.

    son olarak, haber ilk geldiği saatlerde sosyal medyada ceren'in dudağındaki piercing, balerin olması, öldürüldüğü saat vb. üzerinden ufak bir katili aklama mevzilenmesi sezmiştim, kim bilir yine hangi güzel, dövmeli, piercingli kız bir erkek mağdura yüz vermemişti de ölmeyi hak etmişti... derken olayın detayları ortaya çıkmaya başladığında bir anda mevzi dağıldı, herkes dehşete düştü, etraf buz kesti ve lanet etmeye başlandı. bu ikiyüzlülüğe de ne küfür etsek az.
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap