• yasaklanmasi gereken sunnet degil. yasaklar hicbir zaman iyi sonuc vermez. 18 yasindan kucuk, kendi kararlarini kendi veremeyen cocuklari istismar etmesinler yeter. 18'inden sonra isteyen isterse kokunden kestirsin, bence bir problem yok.
  • pis olur temizlemesi zor olur lan
  • destek verdiğim kampanya. zira ülkemizde de sadece geleneksel olarak bu ritüel gerçekleştirilmektedir. hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur.

    dini bakış açısına sahip kimseler için not: kuran'da bile sünnet geçmez. şaşırdınız değil mi köfteler?
    ______
    (yukarıdaki ilk içerik değiştirilmemiştir. yazıyı sadece ek açıklamalarla güncelliyorum)

    ek açıklama: arkadaşlar ilk kez mesaj kutum bu kadar doldu. mesaj kutusu yeşillenince heyecanlanan birisiyim ben, bir bakıyorum alakasız alakasız şeyler yazılmış, tamamen safsatalar üretilmiş bu konuyla ilgili... üzülüyorum. kadın yazarlardan başka tanım/yorum içeriklerim için esprili şeyler beklerken aman allahım bir de ne göreyim...

    ek açıklama 2: köftelerden kastım kimseyi küçümsemek değildi, bu noktaya çok takınılmış... böyle bir amacım yoktu. :)

    ek açıklama 3: bu açıklamam hakaret edenlere değil güzelce tartışmak isteyenler için... "efendim adı üstünde zaten sünnet, tabii kuran'da geçmez. zorunlu değildir. " diyenler var. yahu siz başka ülkede mi yaşıyorsunuz? hele bir sünnet olmayın da sizi nasıl elalem ne der hapishanesine mahkum ediyorlar. ülkemizde sünnet olmayanlara karşı bakış açısı nasıl bir daha düşünün isterseniz.
  • ekşi tayfa böyle istediğine göre hemen yasaklıyorlar tamam teşekkürler
  • sadece şu soruyu sorayım. hadi peygamber doğuştan sünnetliydi de 4 halife ve sahabeler dini kabul ettikten sonra tüm şehir oturup sünnet mi oldu? bana hiç olmuşlar gibi gelmiyor, hayatın akışına aykırı. yasaklansın.
  • yaratıcı insanı mükemmel yarattı ise, insanlar neden vücudunda ki fazlalık olarak gördüğü penis derisini kesiyorlar?

    ek. eğer yaratım mükemmel değil ise o zamam kusurlu değilmidir?

    t. düşündüren kampanyadır.

    ek1. yukarıdaki arkadaş soru sormuş fakat mantıklı değil. aynı kafadan cevabını vereyim. "çünkü tekrar çıkıyor" (bana soruyu soran arkadaş entrysini silmiş, soru şu şekildeydi: "peki sen neden saçını sakalını kesiyorsun?")

    ek2. yaratıcının mükemmel yarattığını kim demiş diyenler olacaktır, oldu da nitekim. buyurunuz:
    ''biz gerçekten insanı en güzel biçimde yarattık, [tin, 95/4.] ''allah size şekil verdi ve şeklinizi en güzel yaptı, [3teğâbün, 64/3.] o allah yarattığı her şeyi güzel yapandır, [sâd, 32/7.] sonra insanı şekillendirip ona ruhundan üfledi."

    ek3. yazar arkadaşlardan bazıları mükemmel yaratımın kur'an da geçmediğini dile getirdiler, teşekkür ediyorum. bu kişilere göre allah'ın yarattığı bir bedenin sünnet edilmesi uygun görülüyor. çünkü yaratım kusurlu sonucu çıkıyor ortaya.

    edit: ekler.
  • çocuğun kendini koruyamayacağı yaşta devletin çocuğu koruması gerekir ki bence de kanunen yasaklanmalıdır. çocuk 18 yaşına geldiğinde istediğini yapsın.
    dini olarak da şu şekilde açıklanmıştır:
    o ondan öyle rivayet buyurmuş da diğeriki de öbürkine şöyle rivayette bulunmuş da bu rivayetler neticesinde sünnet olunmalıymış.
    velhasıl bizdeki sünnetin dinle de alakası yoktur. tamamen cahiliye adetidir. bizde hiç bir baba erkek çocuğunu sünnet ettirmeme riskini alamaz. çocuğun erkekliği sorgulanır mazallah.
  • şahsen 9 10 yaşlarındayken rızam dışında sünnet edilmiş biri olarak, çok net bu bir istismardır. 18 yaşından küçük bir cocuk için ebeveyn insiyatifinden kesinlikle alınmalıdır ve yasaklanmalıdır. 18'den sonra herkes kendi kararı ve inancına göre dilediğini yapabilir.
  • islam sanki gerçekliği kabul görmüş kesinlikle doğru bir şey gibi kuran'da yazmıyor diyorlar. diğeri de doktor beni istismar etmedi sünnet ederken diyor kafalara bak istismarı sadece ellenmek falan sanıyor sanırım. arkadaşlar kuran'da yazıp yazmaması hiçbir şeyi değiştirmez istismarda sadece ellenmek değildir.
    sünnet son derece zararlı anlamsız hem istismar hem vahşettir. benim asıl şaştığım dindar olanlarda olmayanlarda bu sünneti yaptırıyor sanki sünnet olmayan herkesin pipisi düşüyor. aldığın zevki yüzde seksen düşürmesinin yanı sıra o yaşlarda vücudundan bir parça koparılmasının verdiği psikolojik zararda var. kusursuz tanrınızın yarattığı kusursuz vücudunu artık şekillendirmeyi bırakın.

    edit: bir çaylaktan gelen mesaj. entry giremediği için rica etti.
    “ 1 oğlum var 3 yaşında ikinci oğlum kasımda aramızda olacak. ilk oğlumu daha 6 ayını doldurmadan eşimiz ısrarına dayanamayarak sünnet ettirmeye karar verdik. ben inançsız biriyim. sünnetin de eski mısırdan kölelere yapılan bir aşağılama olarak yapıldığını okudum. eşim ilk oğluma hamile kalıp da cinsiyetini öğrendiğimizden itibaren sünnet konusunu oldukça detaylı aylarca araştırdım.her neyse eşimin ısrarlarına dayanamayarak hastahane randevusu aldık. gittik kan tahlili ve diğer muayeneleri yaptırdık ve sünnet için gün aldık. gün gelene kadar tabiiki brn yine eşime sünnetin aslında ne kadar cahilce ve canice birşey olduğunu anlatmaya çalıştım. anlamadı tabiki. sünnet gününden bir gün önceki akşamında sünnetten vazgeçtim ve çok büyük bir şart koştum eşime eğer vazgeçmezse. oğlum 3 yaşında ve pipisiyle alakalı en ufak sorun yaşamadık. iki oğlumu da asla sünnet ettirmeyeceğim. bu konuda ablam da çok fazla önyargılı idi. illa sünnet ettirmeniz gerekli diye.onun da sünneti araştırmasını önerdim. başlarda elbette araştırmadı. sürekli bu konu hakkında tartışıyorduk. en sonunda birgün araştırmış ve bana sakın sünnet ettirme dedi. sünnet kötüdür. yaptırmayın.”
    kısacası biz olduk maalesef fakat çevremizi bilinçlendirmekte bu vahşeti engellemekte bizim elimizde bu çocuklarınız için. baskıya boyun falan eğmeyin yaptırmayın .
  • yavrum hiç işiniz gücünüz yok mu sizin. milletin çükünün derdine niye düştünüz.
hesabın var mı? giriş yap