• eşcinsellik, bir türün bir bireyinin, kendisiyle aynı cinsiyetten bir diğer bireye karşı romantik veya cinsel bir çekim hissetmesi veya bu iki birey arasında cinsel etkileşim yaşanmasıdır.

    tarihte, eşcinsellere karşı çok sert ve çok acımasız birçok kampanya yürütülmüş olmasına karşın, bilimin ve toplumsal algının göreceli olarak gelişmiş olması sayesinde, bu karşıtlıklar -hala birçok coğrafyada etkisi hissediliyor olsa da- giderek azalmaktadır. bu azalmada, bilimsel algımızın gelişmesinin, toplumsal hareketlerin dönüştürücü etkisinin ve halk arasında evrimin artık çok daha iyi anlaşılıyor olmasının çok büyük bir rolü olmuştur.

    günümüzde bizonlardan penguenlere, kuşlardan insanlara, kertenkelelerden böceklere kadar kadar yüzlerce farklı türde homoseksüel ilişki tanımlanmıştır. dolayısıyla eşcinsellik, doğanın sıradan bir parçası olarak görülmektedir. bu olgu, sadece bir avuç türde değil, tanıma bağlı olarak dünya üzerinde 500 ila 1500 tür arasında bulunmaktadır! en tutucu tanım dahilinde bile, en az 350 farklı türde eşcinselliğin net bir şekilde tanımlandığı bilenmektedir.

    şu önemli nokta vurgulanmalıdır: bu noktada gelebilecek itirazlardan ilki, bir olgunun doğada bulunuyor olmasının, onun insan için de doğal olması gerektiği anlamına gelmediği yönündedir. evet, bu tamamen doğrudur! buna mantık felsefesinde doğaya başvurma safsatası adı verilir. örneğin doğada yamyamlığın bulunuyor olması, günümüz toplumları açısından yamyamlığın uygun olduğu anlamına gelmez. arseniğin doğal bir kimyasal olması onu otomatik olarak "iyi" yapmaz, yapamaz.

    ne var ki eşcinselliği, bu tip kulağa kötü gelen diğer kavramlarla kıyaslayarak bir tutmak, eşcinselliği kötüleme amaçlı bir girişimden fazlası değildir. çünkü eşcinsellik, yamyamlığın veya benzeri bazı diğer vahşi davranışların aksine, toplum içerisindeki diğer bireylere hiçbir zarar vermediği gibi, diğer bireylerin istekleri dışında bir şeyler yapmasına zorlanması gibi bir içeriği de bulunmamaktadır. üstelik, eşcinsellik kavramının doğa-dışı olması için doğrudan biyolojik herhangi bir sebep de görülmemektedir. az önce belirttiğimiz gibi eşcinsellik, sadece günümüzde bir avuç türde görülen bir "anomali" değildir. tam tersine, evrimsel sürecin ölümcül ve sert testine muhtemelen milyonlarca yıldır direnebilmiş bir özelliktir. bu sebeple, bu özelliğin doğada neden belirdiği ve evrimsel süreçte korunduğu anlaşılmak zorundadır.

    unutmamamız gereken bir nokta, doğanın birbirinden çeşitli milyarlarca durumunun bizim hoşumuza gitse de gitmese de var oluyor olduğu ve tüm bu durumların tamamen çeşitlilikten kaynaklandığıdır. evrimsel biyolojinin engin denizlerinde her türlü durumla karşılaşabilmeniz mümkündür ve bunlara şahsi görüşlerimiz çerçevesinden bakmaktansa, tarafsız ve bilimsel bir açıdan bakmak en doğrusu olacaktır.

    eşcinsellere yönelik karalayıcı iddialar, zamanında siyahiler için yapılandan farksızdır. ancak artık bu ayrımcılık, sadece nefretle kınanmamakta, aynı zamanda yasal bir suç olarak da görülmektedir. benzer şekilde, bazı insanlar arasında "sapkınlık" olarak addedilen eşcinsellik, hayvanlar aleminin geniş bir kısmında yer bulur ve evrimsel biyolojinin güçlü ışığı altında, tüm canlılara tarafsız olarak bakıldığında, bu gibi durumların son derece normal olduğu görülebilir ve canlılık, tüm çeşitliliğiyle kucaklanabilir. ülkelerin her geçen gün eşcinselliğe yönelik yasakları kaldırması ve eşit haklar tanımaya başlaması umut vericidir.

    daha detaylı bilgi edinmek için linki tıklayabilirsinz.

    kaynak
  • lut peygamber yaktı hepsini ama naparsın, yak yak bitmiyo.
  • bu kadar öküzün elenmediği yerde en son sorulması gereken soru.
  • çünkü spermlerin gözü yok.(olsa bile artık yuvadan ayrıldığı için, yaşadığı hayal kırıklığını evdekilere anlatamaz)
    çünkü testosteronlar homofobik değil.
    çünkü erkeğe de girse o vücut o hormonu ve akabinde spermi üretip vücuttan çıkarıyor.

    sonrası malum. gey dahi olsa kadın dölleyebilen mağdurlar çoğalıyor.

    tanım: evrimin "kullanılıyorsa elenmez, gelişir" ilkesine uygundur, şeklinde cevaplanması gereken sorudur.

    şimdiden edit: öyle bir ilke yok lan, manyak mısınız?
  • belki de eşcinsellik daha ileri bir evrimsel sürecin ilk adımıdır.
    muhtemelen zaman içerisinde tüm bireyler hermafrodit olacak ve kadın erkek ayrımı ortadan kalkacaktır.
    herkes hem anne hem baba olabilecektir.
    isteyen istediği ile sevişip eşeyli üreme olacaktır böylece.
    eğer ki biyolojik yapı gittikçe daha kompleks hale geliyorsa evrimin mantığına göre becerilerin daha artması muhtemeldir.
  • tam olarak da “eşcinsellik bir grup insanda görülen anomali”dir.
  • şöyle ki eşcinsellik oranı toplumlarda çok düşük onun yerine biseksüellik daha yüksek. biseksüel bir birey ise standart bir hetero bireye göre çok daha fazla cinsel deneyim yaşar ve bu onun üremesini kolaylaştırır çünkü daha fazla tecrübe sahibidir. fakat şunu diyebilirsiniz madem biseksüeller üremede heterolardan daha başarılılar neden biseksüellerin oranı düşük? biseksüel bir birey hastalık kapma ihtimaline daha fazla sahiptir ayrıca toplumlarda hep tabu olmuş bir şeydir ve bu yüzden toplumlarda dışlanma ihtimali daha fazladır yani bu oran bizim gibi endüstriyel toplumlarda kar-zarar marjına göre kendini düzenler, biseksüel bireylerin çok daha fazla olduğu kabile toplumları görülmüştür.

    özetle canlı hayat varoldukça eşcinsellik de varolacaktır. seçmedikleri cinsel yönelimleri yüzünden bu bireylerin dışlanmak yerine bu yönelimlerin hayatın bir parçası olduğunu artık kabullenmemiz gerekmektedir.

    velhasıl kelam bu insanları dışlamayın kardeşim bugun yaşayan her insanın soyunda illaki bir biseksüel birey vardır.

    edit : imla
  • tek eşlilik, çok eşlilik, biseksüellik, heteroseksüellik, transeksüellik gibi meseleler genetiğin değil kültürün parçaları olduğundandır. kültürel evrim ise tam tersi istikamette ilerlemektedir. (bkz: memetik)
  • escinsellik hicbir zaman anlayamayacagim bir olgu. bir insan hemcinsine nasil ilgi duyar, anlayamiyorum. hastalik desen degil, normal desen o hic degil. sonucta bireylerin kendi karari, kimseye de bi zararlari yok. alan razi veren razi, kimseye bir sey demek dusmez elbette.
  • bütün bu döngüdeki en büyük amaç hayatta kalmak ve kendi soyunu devam ettirmek. o yüzden kendi sikinizin keyfi için evrim gibi muhteşem bir şeyi kullanmayın.
hesabın var mı? giriş yap