• genellikle koridorda ya da oda da gerçekleşen faaliyet.. ewde basketbol maçı yapmanın da ayrı bi tadı wardır.. çöp kutusu da pota olarak kullanılabilir..
  • hayır alayım diyorum bir file.. altına bir çöp tenekesi..:)))
    ama evdekiler karşı çıkıyor... muz kabuğu hedefini şaşarsaymış..
    iyi de biz zaten ufak çaplı bir top ile meseleyi halletmeyi düşünüyorduk... ne muz kabuğusu?
    (bkz: muz kabuğu)
  • kapı tamamen açıldığında duvarla arasında kalan boşluk pota olmak suretiyle tenis topuyla çok zevkli olur. 3' lük atınca alt komşu direkt geliyor.
  • tel askı alırsınız, alt tarafını bükersiniz, yuvarlağa yakın bir şekle getirirsiniz. ondan sonra herhangi bir kapının veya dolabın kapağının üstüne askının asılmaya yarayan çengelimtrak bölgesini koyup kapıyı veya dolabın kapağını kapatırsınız. askı orda sabitlenir. isterseniz file de takarsınız. küçük de bir top edindikten sonra efsaneler yaratırsınız.
    askı dolabı veya kapağı azıcık zedeler. ama buna kesinlikle değer.
    (bkz: jolietjake)
  • sonunda ayağın ufak parmaklarından birinin mobilyalara çarpması ve alkışlarla sahayı terketmekle sonuçlanan eylem.
  • kartondan da selobant yardımıyla pota yapılabilinir. ancak yıkılma ihtimali cok yuksektir. bir de tavan alcaklıgı sorun ise egik atı$ ustası olunur, tek noktadan atı$ $ampiyonaları duzenlemeye musait ancak mac yapmaya elveri$siz bir spor haline gelir.

    (bkz: evin icinde mac yapmak)
  • topun sekiş sesiyle komşular rahatsız olurdu çareyiyse sekmeyen ama ses de ettmeyen yumuşak bi toplu pota almakta bulmuştum. çok çekişmeli maçlar yapılır ev potasında steps mteps yoktur bol faullü olur ev eşyalarına ayak kol böbrek çarpar beş metrekarelik alan içinde kan ter içinde kalınır.eğer top kaybolursa kağıtlar koparılır defterden falan top haline getirirlir selobantla da bi güzel sıkıştırıldıktan sonra basket zevkine devam edilir.
  • vaktiyle altigen yas pasta kutularından agzimiza layik potalar uretirdik.lakin masraflidir o ayrı.
  • öncelikle bir adet plastik top temin edilir. mümkünse 7 katlı agır olanlarından olmalı. daha sonra evin designinda ufak tefek değişikliklere gidilir.

    stad evin içindeki odalardan biri olucaktır. tabikide salon seçilir. ayrıca bir adet divan seçilir. bu divan seçilirken dikkat edilicek en önemli husus, salonun kısa kenarlarından birine paralel şekilde duruyor olmasıdır. eger divan üzerinde yastık yada benzeri, potayı kurmayı engelleyebilecek nesneler varsa derhal yan odaya taşınmalı, kalabalıktan kurtulmalıdır.

    pota için bir adet sandalye göze kestirilir. sandalyede önemli olan nokta, bacaklarının birbirine paralel olmasıdır. bacakları birbirine paralel olmayan, yayvan sandalyelerden kat-i suretle kaçınınız. ilerde göreceksiniz ki, pota oluşumu için fundameltal bir öneme sahiptir bacak paralelligi. ayrıca bacakları civarında herhangi bir kesici delici, çividir, raptiyedir olmamalıdır.

    sandalye, sırtı divana, bacakları duvara deyecek şekilde, divanın üzerine yerleştirilir. dikkat edilmelidir ki, sandalyenin bacakları duvara tam olarak deyiyor olmalıdır. böylece duvar=panya, sandalyenin bacakları da çember olmuştur.

    bundan sonrası sizin yaratıcılıgınıza kalmıştır. bir basket sahasında bulunan tüm bileşenlere sahipsinizdir. ve istediğiniz takımı istediğiniz bir diğer takımla karşılaştırabilir. isterseniz, okul basket takımınızı, nba play-offlarında oynaytır, ister fenerbahçeyi final foura yükseltir, şampiyon bile yapabilirsiniz.

    ayrıca mini boyutu için (bkz: mandal basket turnuvası)
hesabın var mı? giriş yap