• evleneceğin yani güvendiğin insanla sözleşme yapacak hale gelmişsen ayrıl zaten.
  • evliliğe sıcak bakmayıp, evlenelim baskı hissedenler için muazzam bir buluştur. madem evlenmek istiyorsun, tamam gel evlenelim; ama bu sözleşmeyi imzalarsan eğer. hicbir kadının bunu imzalaması söz konusu olmadığı için bir nevi kendi kalesine gol atmış olacak evlenmeyi direten taraf.
  • asil para avcisi olan evlenelim muhabbeti filan cekmez

    - hamileyim ben
    - evlilik sozlesmesi?
    - cocugun masraflarini odersin

    konusma bu formda oluyor
  • bu konu hassas olarak nitelendiriliyor. ben samimi bulmuyorum, cunku toplumumuzun bir kismi iki yuzlu.

    ornegin; isine gelince musluman olmak, isine gelince humanist olmak, isine gelince birilerinin lafini kullanmak.

    en azindan ilk 3 yil gecerli olabilecek sozlesme. hatta ayrilma durumunda yapilan masraflarinda nasil karsilikli geriye donuk paylasilacagida yer almali. (nisani kiz yapti dugunu erkek yapti denk olmadi adil olmadi ama devami geleneklere uygun olmayabiliyor)

    ozellikle birlikte vakit gecirmelerine izin verilmeyen insanlardan bir anda aile kurmalari bekleniyorsa. bunlarin defalarca magduriyete yol actigi gorulmustur.

    bu konuyu insan olarak ele almali bire ozunde, cinsiyetci bakis acisiyla degil.

    kredi cektirip "ben boyle dugun isterim" dedikten sonra istedigi telefonu almayinca borc bataginda adami birakip altinlari alip kacan insanlari cok gorduk, "soyle ev olsun uzerime" diyip ev aldirip sonra kacan insanlari cok gorduk. bu'da bizim ortadoguya kattigimiz bi post-modern kultur olsa, evlilik sozlesmesiz dunya evine sokmasak bireyleri.

    orneklerim cinsiyetci olmus olabilir ama tam tersine dusunuverin. er kisi hos gonul yapiyor sonra siddet uyguluyor kadin bosanamiyor bir suru dert su bu, bunu engelleyici degerlerin azalmasi ile hukuk devleti devreye girmeli ve eften puften olan evlilik kurumu karsilikli sozlesmelere dayandirilmali.

    cilalayip allayip pullayip sunalim 3-5 sene dizilerde oynasin, sonra ufak bi sosyal medya , 8-10 magdur hikayesi. 10 sene sonra herkes norm diye karsilar, hersey bu sekilde yedirilmiyor mu? insanlarin tuketimine dahil edilmiyor mu emeller. veterinerin ilaci yemege karistirip vermesi gibi.
  • haklıdır.

    sana güvenmiyorum.
    seni para avcisi olarak görüyorum ya da öyle olmandan şüpheleniyorum.
    seninle kısa bir süre evli kalıp bir boklar yersem paralarimi sana kaptiramam kendime güvenmiyorum.

    alt mesajları içeren bir taleple karşılaşıp yapması gerekeni yapmıştır.

    aynı yastığa baş koyacağınız insana önce güvenin, sonra bir ömür için plan yapın.
  • insan güvenmediği biriyle nasıl evleniyor anlam veremiyorum. gerçi o camiada da güvenilecek insan zor bulunan bir şeydir heralde.
    ulan entry yazarken aydınlandım. fakirlik ne güzel lan herkes herkese güveniyor.
    edit: imla falan filan.
  • üşenmedim internetten evlilik sözleşmesi örneğini inceledim. gayet mantıklı ya. bence her iki taraf da imzalamalı bunu. güvenle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. ne zaman ne olacağını bilmiyoruz neticede. insan kendini korumalı.

    tanım: ayıp etmiş kadındır.
  • erkekler için icat edilmiş en önemli şeylerden birini duyunca çıkıp gitmiş kızdır.
    buna uymaya cesareti olmayan kadınla ilişki kurulmaz. kumda oynayabilir.
  • evlenen kişiler arasında maddi uçurum varsa fakir olanın teklif etmesi gereken sözleşmedir. şık olmadığı ortada; güven problemi olan zaten evlenmesin ama ailelerdeki potansiyel torba ağızları büzüp sevdiceğin elini rahatlatmanın iyi bir yoludur.
    hem evliliğin kendisi de tarafların birbirine olan güvensizliğinden değil ailelerin ve elalemin ağzını açmamak için yapılmıyor mu? hayat ortaklığı için nikah memurunun imzası mı gerekli sanki?
    ha konu beraber olmaksa sana güvenmiyorum ama ayrılıksa sen bana güven diyen biri varsa karşınızda; kibarca vedalaşın derim.
    bizdeki kadar hesap kitap yapılan evlilikler yoktur yazık yaw...
  • sozlesmeye ihtiyac su an asikken, hersey bortu cicek iken icin degil, 10 yil sonra arada ask kalmamisken, taraflardan biri hirpalanmis ya da cirkeflesmisken lazimdir. kimse esine bok surdumuyor da, bu aldatan/aldatilan, ya da hayatin cileleriyle birbirinden hizla uzaklasan esler nereden cikiyor? hayatin uzun ve inis cikisli oldugunu, insanlarin degisebilecegini kabul edin bence evlenmeden once. kendiniz de dahil. rahat edersiniz.
hesabın var mı? giriş yap