• bana 55 gunde 8 kilo verdiren sevgili diyetisyenim. daha 8 kilom daha var verilecek. 5 seansım bitti ve plana göre kendisiyle daha 9 seansımız var. sanırım haziran'da plajın gülü olacağım*
    aç kalmazsınız, guler yuzludur, o hafta canınız cekip de yediğiniz diyeti deldiğiniz ne varsa söylersiniz, kızmaz, ohh afiyet olsun der :) ara ara sıkılınca size sucuklar kebaplar yazar. ekmekle, balıkla, etle beslenirsiniz ama zayıflarsınız.

    size verdiği diyet değildir, -artık doktora gitmeseniz bile- bırakamayacagınız beslenme tüyolarıdır.

    şahsen artık akşamları tarcınlı yarım yaglı sutumu içmeden yatmayı dusunmuyorum :)
  • kendisi çok başarılı bir diyetisyen, ekşisözlük'te bu kadar kenarda kalmasına gönlüm elvermiyor. 5 senelik bir tanışıklığımız var. görüşmelerimiz genelde diyetisyen-hasta ilişkisinden çok bir aile ortamında geçiyor. hani kendi annem kardeşim beni bu kadar düşünmez.

    beni bir defa sağlam zayıflattı, halbuki ben ki ilkokuldan beri kilolu biriyken ve 140 kiloları hayatımın bir döneminde görmüşken... tembel ve yemeyi severken... cidden 2 haneleri görmemi sağladı. tabii sonrasında kendi hatalarım ile duygusal bunalımlardan geçip tekrar bir 20 kg aldım ancak şu an 2 aydır tekrar başladım ve gene vermeye devam ediyorum. bu süreçte bir diyetisyen harici işin psikolojik yönünde de çok başarılı.

    kendini beğenmiş kaba diyetisyenlerden sonra çok farklı geliyor cidden. sürekli diyet yapıp başarısız oluyor ve kilo bataklığına her gün biraz daha batıyorsanız kendisini şiddetle tavsiye ederim.
  • fatma hanımla dört ay önce yollarımız kesişti. ben kimseye güvenemeyip delii gibi uzuuunn araştırmalarımın sonucunda en sonunda fatma hanıma gitmeye karar verdim.
    ön görüşmeye gittiğimde beni içten bir şekilde karşıladı. süreç hakkında bilgi verdi. zaten kendisini oldukça araştırdığım için işinde oldukça deneyimli olduğunu biliyordum. ayrıca beslenme doktorasını yapmış olması güvenimi daha da artırdı ve diyete başladık
    diyet sürecinde kendinize olan güveninizi o kadar artırıyor ki, zamanla diyetin benden korkması gerektiğini anladım :) fatma hanım diyet listemi hazırlarken lahmacun bile verdi :) bu da motivasyonumu daha da arttırdı. bakalım bu görüşmemizde dondurma isteyeceğim.
    diyetisyen arayışındaysanız mutlaka fatma hanım’ın kapısını çalın derim
  • bakırköy incirli caddesindeki muayenehanesinde beslenme danışmanlığı yapan, dünya tatlısı, işine ve insan psikolojisine fazlası ile hakim, hem fit, hem sıcak diyetisyen. kendisini görünce zaten utanıp dikkat etme isteği uyandırıyor insanda. (utanır insan öyle güzel olunur mu). kendisi ile çıktık bir yola ilk etapta tüm alerjenleri kestiği (süt, peynir gluten) zor bir liste verdi şimdilik iyiyim henüz düşüp bayılmadım, hayırlısı artık
  • bakırköy incirlideki tatlış muayenehanenin tatlış diyetisyeni olur kendisi
    fatma hanımla aslında yollarımız 1,5 sene önce uzun araştırmalarım sonucu doktorasını da çapada yapmasından etkilenerek kesişmişti. o zamanlar bu halimden zayıf olduğum için efsane güzel bir diyet listesiyle beni bir haftada 2 kilo zayıflatıp - ki listemde zero cola bile vardı- üstüne bir de mantı ödülü verince ben zaten zayıflıyorum diyerek korkunç bir hata yaparak devam etmemiştim.
    pandemi sürecinde alınan kilolardan ve bunalımdan sonra hiç araştırma yapmadan kendimi muayenehanesine attım ve yine sağolsun canım hocam sayesinde bir haftada 3 kilo vererek serüvenimize başladık. ve 8 kilo daha gidene kadar devam.
    hocanın verdiği bu en zoru dediği listede bile asla aç kalmıyorsunuz. sadece ara ara gelen karbonhidrat krizlerim oluyor benim tek zor yanı buydu. zaten o ilk haftayı atlatınca muhakkak arkasından çok keyifli bir liste geliyor ki diyet demeye bin şahit ister kahvaltıda simitinden akşam yemeğinde köftesine kadar. evet belki bir çok diyetisyen böyle güzel listeler hazırlıyordur fakat bence hocamı vazgeçilmez kılan şey güleryüzü, sempatik ve zarafet timsali kişiliği. kilo vermek çok zor bir süreç psikolojik olarak, hemen bozmaya meyillisiniz ama sizi öyle iyi anlıyor ve kendinizi yerinize koyarak davranıyor ki kaçamak yaptığınızda örneğin ona ihanet etmiş gibi olup günlerce uyuyamıyorsunuz. çünkü size güveniyor, yanınızda oluyor zorlandığınızda hemen listenize keyfinizi yerine getirecek yiyecekler ekliyor. yeri geliyor derdinizi dinliyor psikoloğunuz oluyor, kilo verdiğinizde sizin kadar seviniyor içten mutlu oluyor, hasta olduğunuzda aklım sende kalır haber ver diyor.
    ayrıca kilo verme sürecinizde yazdığı vitamin vb. takviyelerle enerjinizin hep yerinde olmasını sağlıyor. 11 gün oldu daha hiç açlık çektiğim ya da bitkin hissettiğim olmadı.
    zayıflarken sağlıklı beslenmeyi de öğrenmek ve bunu hayatınıza yaymak istiyorsanız kesinlikle yollarınız kesişmeli fatma hocayla şiddetle tavsiyedir.
hesabın var mı? giriş yap