• euroleague maçlarını bahane ederek fenerbahçe doğuş milli takıma basketçi göndermeyecekmiş. bakalım hido ne diyecek bu işe?

    https://twitter.com/…sket/status/927537645722521600
  • düşündüren açıklama. ben çıkıp oynayacağım bu gidişle.
  • olayın fenerbahçe doğuş ile alakası yok, fiba - uleb kapışmasından dolayı bunlar yaşanıyor.
  • takımların böyle bir hakkı olmadığını düşündüğüm hede.

    milli takıma oyuncu göndermiyorum ne demek oğlum?

    cezası çok büyük olabilir.
  • sadece türk oyuncuları değil datome, sloukas, melli, kaliniç, vesely gibi diğer milli takım oyuncularını da kapsıyor. ayrıca tüm milli oyuncular eurolig ile çakışan milli takım maçına giderse sahaya 5 oyuncu çıkarmakta zorlanırız. bu tabii tüm eurolig takımları için geçerli. zaten ufak olan avrupa basketbol pastasını böyle bölmeye çalışırlarsa avrupa basketbolu kaybeder.
  • bence türk milli takımı için daha iyi bile olabilir bu durum. diğer favori ülkelerin iyi oyuncuları da fenerbahçe doğuş kadrosunda ve onlar da gidemiyor diye düşünebiliriz.
  • fiba uleb kapışması sonrası olandır. sadece fenerbahçe değil, herhangi bir euroleague takımının göndermesi pek mümkün değil. hele ki ortak olan bir takımın.
    fiba bunu kendisi zorla istedi resmen. önce euroleague'e dalmaya çalıştı ve saçma sapan gelir paylaşımı önerdi. doğal olarak ciddiye alınmadı. daha sonrasında federasyonları tehdit edip, fiba champions league'e katılamayan ve hatta euroleague'e takım gönderen federasyonların avrupa şampiyonasına almayacağını söyledi. tam 17 federasyonu men etti.
    sonra seve seve(!) geri adım attı. gitti maç takvimini euroleague'e zarar vermek için sezon içine aldı ki, milli takımdan vurma şansı olsun. euroleague takımları da elbette euroleague'i tercih etti. dikkat edilirse fiba hep zorla bir şey yapmaya çalışıyor fakat euroleague takımları diyor ki 'sen bana daha fazla para versen ben euroleague'i bırakırım' ancak fiba bir tek bunu yapmıyor.
    kulüplere adam gibi para verse her kulüp fiba şampiyonlar liginde oynamak isteyecek zaten.
    başındakinin türk olduğu çok belli.
    dolayısıyla ortada bir tercih yok. bu bir zorunluluk. ortada savaş var ve euroleague takımlarının tercihi doğal olarak belli. olacak olan da belli. zaten nba'den oyuncu getiremeyen fiba bu konuda da geri adım atacak.
    zira o turnuvayı kimseye izletemez. maç takvimi tekrar değişecek. fiba bir kez daha kaybedecek.
  • tek suçlu normalde yazın oynanan eleme maçlarını kasıtlı olarak eurolig maçları ile çakıştıran fibadır. yeni gelin gibi yarrağa pardon olaya atlayan yavşaklara duyrulur.

    şampiyonlar ligi maçının olduğu güne milli maç koyarlarsa gönderecek msin oyuncularını. nah gönderirsin.
  • şanlı milli formayı euroleague denen şirket organizasyonuna tercih edilmesi durumudur.

    aynısını galatasaray yapsa vatan haini ilan edilirdi dakikasında.
  • 1 milyon odülü tırt bir organizasyonu milli takıma tercih eden topçuların rezalet kararıdır. olaya gs / fb olarak bakmamak lazım. kötü bir karardır. fanatikleşmeyin.
hesabın var mı? giriş yap