• fbı dün san bernardino saldırısını yapan adama ait iphone 5c ye erişim yaptığını ve artık apple'a ihtiyacı olmadığını açıkladı.

    şimdiyse apple tırım tırım fbi'ın pesinden kosuyor 'olm nasıl yaptınız la' diye. bu demek oluyorki o kadar da güvenli bir telefon değilmiş demek. şimdi ne bok yiyecekler merak ediyorum. bu arada fbi çoktan 'nah söylerim nasıl yaptığımı' dedi bile.

    edit: öyle yapamazlar, böyle yapamazlar falan diyen suser gençler de götümü yiyebilirler
  • yalan haber, adamın şifresi "0000" çıkmış heyecana gerek yok iphone kırılmaz.
  • şüphelinin odasına feyk telefon koyup gizli kamerayla şifresini kaydetmişlerdir kesin. ben olsam öyle yapardım. kendini tutamayıp şifreyi girerdi. şifremi sorsan şöyle bir düşünürüm, ama parmaklar refleks olarak yazıyor kendiliğinden. gerçi bu kadar yaygara yapmak yerine telefon sahibinden rica etseler de şifresini söylerdi eminim. kaç haftadır dünya medyasını meşgul etti bu katilin aptal şifresi.

    edit: benim yöntem patladı, adamı zımbalayıp gebertmişler zaten. @borumu uyardı sağosun.
  • yav he he dediğim hacklemedir. açıklamalarda da okuduğumuz gibi lanet olası federaller apple'dan bilgileri istemiş ama apple vermemişmiş. ne yapacaktı milyonlarca müşterisi olan apple, buyur kardeşim bilgileri deyip müşterilerinin gözünde güvensiz bir markaya mı dönüşecekti yoksa federalleri mi karşısına alacaktı. en temizi basına vermiyorum diye açıklama yapıp müşterilerinin gözünde itibar kaybetmeden (veya minimum kayıpla. sonuçta güvenlik açığı var), federallere buyur kardeşim bilgileri diye işbirliği yapmaktı. sonra aaa federaller beni hacklemiş.

    kaynak: federallerden bi arkadaş.
  • etik açıdan sorunlar içeren durum. eğer bu telefonun içinde bir katliama, insanlık suçuna dair bilgiler varsa evet açılmalıdır. fakat sansasyonel bir insanın özel verilerine ulaşmaksa hayır. ki fbi, apple'dan parola kırmanın altyapısını istiyor. fbi bu altyapıyı elde edince tek bir olayda mı kullanacak sanıyorsunuz? tüm dünya üzerindeki apple kullanıcılarının özel hayatının gizliliği tehlikeye düşecek. bu sebeple apple bunu reddetmiştir. ama altyapıyı sağlama anlaşması değil de somut olayı çözme konusunda bir anlaşma yapılabilirdi. fakat bu sefer de sadece fbi'ın elinde bulunması gereken veriler apple'a sızacaktır. en doğru çözüm, apple'ın güvendiği bir mühendisini fbi'ya yollaması ve taraflar arasında gizlilik anlaşması yapılması. tabi bu sadece şahsi fikrim. prosedürün nasıl işlediğini bilmiyorum.
  • arkasında her ne olursa olsun bu durum apple'ın şirket olarak değer ve güven kaybetmesine neden olacaktır. evet belki danışıklı dövüş, belki gerçek , insanlar sorgulamayacak mı la nooliy diye.

    başlıklar eğlenceli
    cnn
  • sözlükçüler yine büyük mallıklar peşinde.

    muhtemelen yapılan şey şu: iphone'un içindeki yonganın kopyası çıkarılıyor ve be sayede 10 defa yanlış şifre girildiğinde verilerin kaybolması önleniyor.

    iphone 5c'de touch id, secure enclave gibi şeyler yok. bu sebeple eski iphone'lara fiziksel rişimi olan ve teknik altyapısı olan biri şifreyi kırabiliyor. malum, touch id olmayınca 4 haneli pin kodu ile açılıyor telefon, e 4 haneli pin kodunu da 10 deneme sonra kendini resetlemesi engeli aşıldığında kırılması kolay oluyor.

    fbi'a bu konuda israil'li bir firma yardımcı olmuş.

    iphone 5s ve daha yeni modellerde yemez bu.

    o yüzden merak etmeyin, tim cook "nasıl yaptınız la" diye fbi'yın peşinde koşmuyor :)

    o değil de, android'te doğrudan sd kart'ı alıp içine bakıveriyorlar, ne şifreleme var ne bir şey haha
  • hemen komplo teorisi; belki de apple kendisi vermiştir. yani o kadar tan tana koptu ama belki de bir şekilde anlaştılar ve sen bizi hacklemiş gibi yap dedi.

    ama böyle olunca da hacke açık olduğu ve daha sonra da hacklenebileceği gerçeği ortaya çıkıyor, bilemedim şimdi.
hesabın var mı? giriş yap