• cristiano ronaldo, lionel messi, zlatan ibrahimoviç vb. gibi futbolculardan bahsetmiyorum. tamam, onlar futbolda ender rast geldikleri için özel insanlar; işin gösterisini iyi yapıyorlar, çalışıyorlar ve yetenekliler. ancak mustafa pektemek gibi veya hiçbir zaman ilk on birde oynayamayacak futbolcular nasıl oluyor da yılda en az 1 milyon abd doları maaş kazanıyor? keza ayda 5 bin tl maaş versen ve emekli etsen kabul edecek gibi duruyorlar. en azından ben 5 bin tl'yi ve emekliliği kabul ederdim. doğru düzgün iş yükü yok, sevdiğin işi yapıyorsun... vb.
  • insanların futbolu gereksiz yere fazla önemsemesinden kaynaklanan durum. bu topçuların aldığı paralar gökten inmiyor ‘inanın çocuklar’ hepimizin cebinden çıkıyor.
  • sayılan üst düzey futbolcular için de geçerli olan durumdur. bu kadar para bilim adamlarına veriliyor olsaydı şu anda uçan arabalar, uzaya gidip gelme gibi konular sıradan olurdu. en basitinden nasanın bütçesi ile kaç futbol takımının bütçesi eşit ve dünyada kaç takım var.

    konu kesinlikle arz-talep meselesinden kaynaklanıyor, geçmişteki arena ve gladyatörler gibi.

    bu mantıksızlığı yıllar önce volkan demirel'in yeni doğan bebeğine -yanlış hatırlamıyorsam- 20 bin liraya bebek arabasını aldığı haberini okuduğumda fark etmiştim. o zamanlar o paraya çok güzel arabalar alınabiliyordu. bu farkındalıktan sonra hiç bir maça gitmedim, forma - tshirt vs aldım ama eskiye nazaran çok çok daha az.
  • yanlış iddiadır.
    siz futbolu gereksiz fazla önemsiyorsunuz.
    onların kazancı normal.
  • katıldığım önermedir. fakat bu insanlar kendi varlıklarını yine kendileri yaratıyor. anlaşılan maaşlar, satılması planlanan formalardan, biletlerden ve benzeri gelir kaynaklarından hesaplanarak bu adamlara teklif ediliyor. bir başka deyişle kulüp "bu adam bana bir yılda x tl para kazandırır o zaman maaşı da x/4 olsun." deyip de veriyor.

    vermeyin abi formalara o kadar para. veriyorsanız da pektemek neden benim ömrüm boyunca kazanacağımdan fazlasını bir yılda kazanıyor diye karalara bağlamayın.
  • o kadar antrenman , yolculuk,tekrar idman vs. yapıyorlar gereksizce demek fazla olur sonuçta onların mesleği bu ama bunları yapmayıp yatıp milyonları kazanan da var onlar için gereksiz bir para ama bütün vaktini idmanlarla geçiren , kendini geliştirmek için bir şeyler yapanları da yabana atmamak gerekiyor onlar hak etmişler ki kazanıyorlar
  • katılmadığım önermedir.

    konu futbolcuların iyi veya kötü oynamaları, oynadıkları takımlarla başarılı sonuçlar almaları değildir. konu futbol gibi üzerine ciddi paralar harcanan ticari bir ürünün aktörleri olmalarıdır.

    futbolcu, üzerine milyonlarca kişinin para harcadığı, binlerce insanın da üzerinden ekmek yediği futbol kavramının olmazsa olmazıdır. tıpkı bir şirketteki satış ekibi gibi.
    bu şirket ne kadar çok kazanırsa satış ekibi de o kadar prim alır, zam alır. işte futbol için harcanan para ne kadar çoksa futbolcuların ücreti de benzer oranla artmaktadır.

    futbola ilgi azalırsa futbolcu ücretleri de azalacaktır.
  • kazandiklari beni ilgilendirmez sonucta kulupler bu sekilde belirlemis.

    fakat turkiye icin soyluyorum; kazandiklari gibi vergi odesinler. keza hakemler ayni sekilde.
  • kesinlikle katıldığım önerme. hadi çok kazanıyolar bir de döviz cinsinden kazanıyorlar. klüplerimiz tl cinsinden hareket etmediği sürece araplara satılması yakındır.
  • nüfusumuz ile alakalıdır. kalabalık olduğumuz için daha çok kişi maçları izliyor, daha çok kutu satılıyor. haliyle bu yüzden yayın ihalesi bedeli yüksek. bu da otomatikman bedellerin yüksek olmasına yol açıyor. ülkede 20 milyon insan yaşasaydı kazandıklarının %10-15'ini anca kazanırlardı.
hesabın var mı? giriş yap