• geçtiğimiz gün gelin arabasının apaçiler yüzünden devrilmesi başlığıyla irkilmiş, nasıl bir ülkede yaşadığımızı sorgulamıştım.

    bu kez zarfla dağıtılan paraları az bulup, ikinci defa aracın önünü kesen veletleri döverek uzaklaştırmışlar.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26695098.asp

    tabi olay zonguldak'ta oluyor bunu istanbul'da mecidiyeköy - beşiktaş hattında yapmak lazım ya neyse.

    tanım: zarflardaki paraları az bulup, aracın önünü kesmek suretiyle gelin arabasına musallat olan veletlerin dövülmesi.
  • bazı geleneklerimiz var; maalesef saçma olmasına rağmen topluma iyice yerleşen, hatta içi oyulan.

    mesela bu sözde geleneğin bokunu çıkarıp, sırf para vermediği için arabası darp edilen, içindekilere korku dolu anlar yaşatan teröristler de var. karşı taraf biraz baskınsa, bu örnekteki gibi dayak yiyenler de var.

    o yüzden bence taraf olmanın hiç kimseye hiçbir faydası yok.

    şahsi kanaatim; en mutlu günümde bu tip bir aksiyona girişmektense çok ufak meblağlarla gönül alma taraftarı olup, bu tip olayların önüne geçmeyi yeğlemek en doğrusudur diye düşünüyorum. aksi durumda ne ile karşılaşabileceğim durumu tamamen belirsiz iken; o günü ne kendime ne de sevdiklerime zehir etmezdim.

    yoksa bu saçma geleneğin adeta terörizm haline evrildiğinin farkında olmamak mümkün değil.
  • yine gerçek hayattan kopuk şekilde yazıyorsunuz.

    gelin arabasının önünü kesen çocuk mu kaldı. bizdik onlar, büyüdük ve o devir kapandı.

    kaç yaşında dümbükler gelini kaçırma teşebbüsünde bulunur gibi kesiyorlar arabanın önünü. siz de gelmişsiniz yine çok gerçekçi tespitlerde bulunuyorsunuz.

    edit: gelen haberler;
    damadı öldürmüşler

    bıçaklamışlar

    show haberin deneyi.
  • hiç duyar kasacak değilim.
    beleş paraya hallenene kadar eşşek kadar tipler. gitsinler, çalışsınlar.
    çocuk yazıp da insanların duygularıyla dalga geçmeyi bırakın. ağzı burnu dağılmış insan şov peşine düşmez.
  • çocuk mu?
    eşşek kadar tipler gelmiş bozukluk için arabanın önüne atlıyor verecekse verir adam zaten
    adam muhtemelen vermedi bunlarda terbiyesizlik yaptı kesin
    kimse düğün günü başını belaya sokup tat kaçırmak için can atmaz arkadaşım
  • haketmişler, net!

    içinde gelin olmayan, sadece süslenmiş gelin arabasının önüne bile yamyam gibi onlarca çocuk, beleş yiyici atlıyor,sürücü çiftin yakını olabilir sembolik olarak arabayı kullanıyor olabilir "tecrübesiz de olsa", heyecanlanıp bi tane salağı ezse suçlu kim ?

    ayrıca kimse kimseye karşılıksız para vermek zorunda değil, sen ne hakla gelin arabasının önünün kesiyorsun, başlatmayın adetinize ananenize...
  • düğün konvoyunun önüne kesip sileceklere yapışanlar, araca zarar verenler var sürücünün dikkatini dağıtıp kaza yaptıranlar da var. şimdi bu esnaftan mafyanın haraç kesmeye çalışmasından farklı olmayan bir durum.

    bir kere düğün konvoyunda gelin damat arabasını kullanan oldum. bir seferde evlenip arkada oturdum. ikincide araca zarar gelmemesini temenni ederek yolumuza devam etmeye çalıştık çokta rahatsız eden olmadı şansımıza ancak şöförlük yaptığım düğünde çocuklar kiralık aracın sileceklerine kaputuna yapıştılar. 5 lira verdiğim piçler parayı beğenmeyip arabayı tekmelemeye kalktılar inip bir tanesini kaputa vuru vuru dövmek istedim ama düğün stresinden dolayı zaten gergin olan yeni evli çifti daha da germek istemedim.

    bu son anlattığım olayda bu tarz durumlar yaşanmasın diye gelin arabanın süslenmesini bile istemedi. ama o arabada gelin vaar diye bağıran piç diğer piçleri de topladı.

    yani iyi yapmış adamın eline sağlık. dayak yiyen çocuklar artık araçların önüne atlayıp para dilenmekten vaz geçerler umarım.
  • kim yaptıysa ellerine sağlık dediğim olaydır.
    bunlar terörist, birkaç kez başıma geldi, allah kimseye yaşatmasın. en sonuncusunda kırmızıda sardılar etrafımı, bastım gaza 30-35'e geldim bi baktım çocuk hafif açık olan arka pencereye asılmıştı. düşüp ölse senelerce uğraşırdım
  • bunlar koca koca adamlar. 10-12 yaşında çocuk olur neyse.
hesabın var mı? giriş yap