• bir ara ekşi sözlük'te adeta bilecik muamelesi görecekken direkten dönen şirin ilçe.

    buranın http://www.geyve.com/ diye bir internet sitesi var. "geyve'de bir olay olsa da yazsak" ya da "geyve'de olmasına da gerek yok, içinde geyve'yi ucundan kıyısından azıcık ilgilendiren bir olay olsa da yazsak" diye düşünen insanlar var burada.

    şöyle bir haber çıkmıştı mesela mailecek bizi çok güldüren.

    marmaray'ın ilk günleri. deneme sürüşleri yapılıyor. babam ve arkadaşı (ikisi de geyveli kankalar) marmaray'a binmişler nasıl birşey olduğunu merak edip. o gün de basın orada marmaray'ın fotoğrafını çekiyor.

    ertesi gün bir gazetede çıkan marmaray haberinde babamla arkadaşının da fotoğrafı var.

    "marmaray halkla buluştu" konulu haberde içinde yolcu olan marmaray fotoğrafında, yolculardan babamla arkadaşı net bir şekilde gözüküyor fotoğrafta.

    bu tabi dev olay oluyor akrabalar arasında, "oovv gazeteye çıktınız" diye.

    ve ertesi gün geyve.com'da bir haber:

    "istanbul'un iki yakasını yer altından buluşturan marmaray'ı test eden geyveliler, ulusal basına yansıdı."

    söz konusu gazetede yer alan haber ve fotoğraf da yanında.

    yani şuraya varacağım, dalga geçmeyin oğlum bu memleketle. çok naif insanları var.

    not: bilecik'e de selam ederim. benim bilecikli arkadaşlarım var.
  • zamanında pentagram'ın gelip esnaf meyhanesinde kafayı çektiği rivayet edilen ilçe.
  • ayvasıyla ünlü, babamın doğmuş olduğu ve hatta anlamsız derecede çok sevdiği ilçe.

    arkadaşımla gittiğim haftanın ilk gününde gel seni gezdiriyim dememden 15 dakika sonra tüm merkezini gezmiş parkında oturuyorduk. her anadolu yerleşimi gibi istanbul'da doğup büyümüş birisine ufak gelir. 2.gün merkezinden, 1 haftanın sonunda tüm gezilip görülebilecek yerlerinden sıkılmış olursunuz.
  • sakaryanın coğrafi olarak en büyük ilçesidir, tamamen tarım havzasıdır, meyve ağırlıklı tarımsal faaliyette bulunulur, nüfusu yirmi bindir, belediye başkanlığında akpli murat kaya vardır, seçilmesi kamusal bir hatadır, geyve tamamen meyve deposu olmasınla birlikte hala bir meyve borsası yoktur. ayıptır.
  • istanbul'a yakın bir kaya tırmanışı bölgesi. gerçek bir cennet. çadırlı gitmekte fayda var çünkü etrafta kalacak yer yok. çadırları kurup tabiatın muhteşem güzelliğinin ortasında tırmanarak, uzanıp bulutları izleyerek, kamp ateşinin sıcaklığında yıldızları sayarak şehir hayatından komple sıyrılabileceğiniz muhteşem bir coğrafya. tırmanış bölgesinin etrafı tarla olarak kullanılıyor. tarlalara zarar verebilecek hayvanları ortamdan uzak tutmak için gece boyunca silah sesi duyarsınız. çadırın içindeyken adamı tulumundan sıçratacak bu sesler aslında gerçek silah sesi değildir. korkmayınız. tarlalarda hazırlanmış ses çıkaran düzeneklerden geliyor bu sesler.
    bu bölge bir kaya tırmanışçısı tarafından google earth'te arama yaparken keşfedilmiş. bu nedenle google isminde bir rotaya sahip. tırmanış geçmişi çok eski olmadığından kayalar 10 numara. rotalar keyifli. nispeten daha uzak olduğundan olsa gerek ballıkayalar kadar da kalabalık olmuyor.
  • israilin ayva ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan ve ayrıca çok güzel doğası olan, ( israile satılan ayvanın tohumları yine israilden geliyor )
    türkiyenin havai fişek ihtiyacının yaklaşık %70 inin karşılandığı fabrikanın bulunduğu, gece-gündüz havai fişek denemelerinin yapıldığı,
    euro2008 de kullanılmak üzere 1 milyondan fazla şapka-kaşgol vs. spor malzemesini isviçre ve avusturya'ya yollamayı başarmış fabrikayı da içeren güzelim anadolu ilçesi..
  • istanbul'a görece uzaklığı sebebiyle spor tırmanış rotaları daha az aşınmıştır. daha sıkı tutar insanın elini. gidip de mumlamayın sakın.
  • istanbulluların trekking ve tırmanış merkezi haline gelen, üzümü mayhoş, ayvası tatlı, böğürtleni olgun kasabası.
    (bkz: #20891557)
  • sakarya'nın ilçesi. sakarya nehri kenarındadır. meyvecilik yapılmakta olup, toprakları çok verimlidir.
  • hakkında yukarıda yazılmış yanlış bilgiyi düzeltelim. genelde karadenizden göçenler yaşamaz.

    ana geçim kaynağı hayvancılık değil; tarım ve ticarettir.

    ağırlıklı unsurlardan biri yerli halkı olan manavlardır. geneli çiftçi ya da esnaftır.

    diğer ağırlıklı unsuru muhacirlerdir ve bunların çoğu bulgaristan ve yunanistan ahalisidir. geneli zanaatkar ve esnaftır.

    karadenizliler de vardır ancak azınlıktır. bu bilgi belki karasu için geçerli olabilir.
hesabın var mı? giriş yap