• orantısız güç kullanımı durumu. mevzubahis karikatür için kesinlikle yanlıştır diyen birisi olarak birisi veya birilerinin yaptığı yanlış için yılların dergisini kapatmak ve tüm çalışanlarını işsiz bırakmak aşırıya kaçmaktır. ha karikatürü çizen yayınlanmasını sağlayan editör ve diğer ilgili kişiler için yasal süreç işler, işten çıkartılır anlarım ama zaten küçük mizah sektöründe haksız yere işten atılanların durumu ne olacak?
  • fetö nün üstüne atsaydılar ya..
    içimizde yer alan fetöcüler gerçekleştirdi.
    not: karikatür hakikaten kötü idi..
  • başka dinlerin ve başka peygamberlerin varlığından haberdarmış toplumumuz onu gördük. birileri ne kaçıyorsun ulan israil dölü dediğinde de rahatsız olsalarmış keşke.

    ya da bazı güvenlik güçleri biz sizin polisiniz değiliz siz ermenisiniz dediğinde de keşke incinselermiş.

    uzun zamandır karikatür dergisi okumuyorum, satışları nedir bilmiyorum belki daha çok kazandıran bir dergi olsa bu kadar çabuk kapatılmazdı ya da kapatılırdı. konu da bu değil zaten.

    kimileri fikir-ifade özgürlüğü diyecek kimileri kutsal değer diyecek anlaşılır bir karşıtlık ama keşke bu tartışma çevresinde dönseydide direk kapatılmasaydı.
  • yayıncı şirketin yaranmak için bokunu çıkarttığı durumdur. dergiyi kapatırsınız, eyvallah, zaten bir boka benzemiyordu yazılan çizilen şeylerin çoğu. sonuç olarak imtiyaz sahibinin alabileceği bir karar.

    ama demişler ki derginin bütün çalışanları hakkında bir de suç duyurusunda bulunacağız dini değerleri aşağılamaktan. ne alaka lan? hadi çizen seyfi şahin ve gırgır yayın yönetmeni hakkında bulunsan biraz anlayacağım - ki onu da anlamak tam olarak mümkün değil, ifade özgürlüğü nedeniyle. diğer yazarların ne günahı var ya? onların nasıl bir sorumluluğu olabilir bu konuda? kafayı mı yediniz siz?
  • karikatürü görmek isteyenler için

    http://www.internethaber.com/…uk-tepki-1755020h.htm

    ben karikatürü görmemiştim. haberi okuyunca önce ifade özgürlüğü adına üzüldüm. aşırı hassasiyet gösterilmiş, büyütülmüş abartılı tepki verilmiş falan dedim ama karikatürü görünce fikrim değişti. komik değil, anlamlı değil, zekice hiç değil bence dine değerlere hakaretten önce mizaha, sonra da okuyucuya hakaret var. düzey buysa kapansın.
  • (bkz: yahudi lobisi)
    olayda islam peygamberi olsa sözcü kapatır mıydı sanıyorsunuz.
  • [sol halinin rahmetli üstadoğuz aral'ın efsane dergisiyle ilgisi kalmamışsa da]

    bir efsanenin sona ermesidir.

    (bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir)
  • bizim için de kutsal olan bir peygambere hakaret edilmesi dolayısıyla kapatılmıştır. bundan sonra fikir ve vicdan özgürlüğü adı altında dini değerlere küfür eden insansılara da ilham vermesi umuduyla..
  • hani sözcü'deki haberde geçen "yayıncı kuruluş" var ya; sözcü'nün ta kendisi!

    sözcü gibi faşizan yuvasından başka bir şey beklemeli miydik; tabi ki de hayır.
hesabın var mı? giriş yap