• (bkz: egogoogling)
  • (bkz: autogoogling)
  • bazen geçmişte bir yolculuk yapmaktır, unutulmuş anılara kısa dönüşlerdir. bazen hiç aklınıza gelmeyecek bir yerde adınızı görüp şaşırmaktır. bazense çalışmalarınla ilgili çıkan onurlandırıcı haberlerdir. ne kadar kapsamlı olduğunu görüp şaşırmaktır. hiç bir şey gizli kalmıyor diye paranoya yapmaktır. bir kere kayıt alınmaya görsün geçmişten kurtuluşun olmadığının bir kere daha habercisidir.
  • gereklidir. sizin seneler önce yazdıklanız, sizinle aynı ad ve soyada sahip biri tarafında kendisi yazmış gibi blog sayfasına koyulabilir; sizin yazdığınız şiir, öykü ve makalelerden prim yapılmaya çalışılabilir. uyardığınızda da altında senin adın var diyerek pişkinleşilebilir. ki zaten insan ilk önce kendini aramalıdır, googleda da olsa.
  • kimi zaman "acaba nerelerde varım" diye merak edip, bir deneme yapıp , çekilişten hediye kazandıgını tesadüfen ögrenmeye yarayan eylem.

    (bkz: bu benim)
  • değişik sonuçlarla karşılaşılabilir. örneğin; ben hem konyalı bir ülkücüyüm, hem de bir havacı subay. hatta ismimi yazınca ilk havacı subay çıkıyor. hatta;

    bir gün bimeks'den şu an yazmakta olduğum netbook alınmıştır. kasada fatura için bilgiler verilir.

    -ad soyad?
    +adım soyadım
    -tıkı tık tık tıkı tık... kütahya değil mi?
    +pardon?
    -kütahya .... lojmanları
    + yok o başka adım soyadım sanırsam (buldum seni havacı subay)
  • sonucunda lise ikide yaptığım fizik dönem ödevini bulmam dışında kayda değer bişey bulamamamla sonuçlandı. şaşırdığım noka ise hocaya verdiğim ödevi nasıl bulmuşlar? yoksa hoca mı vermiş siteye? bunlar hep cevapsız kalacak sorular benim için.
  • insanın hayattaki kendi yansımasını bulmak için yapacağı eylem. işvereninizin de aynı şeyi yapabileceğini unutmayın. arada sırada bakıp rezil olur muyuz, sakata gelir miyiz diye kontrol etmek gerekir. gerçi bir çok durumda pek bir şey yapamazsınız ama en azından kendi inisiyatifiniz olabilecek saçmalıkları engelleyebilirsiniz. istemediğiniz fotoğrafları kaldırmak, forumlardan rezil entrylerinizi silmek gibi. lakin hurriyet.com.tr'ye 2004 yılında yaptığınız yorumlar veya bilmemne halıcısından aldığınız halının sökük çıkması gibi 'kişisel detaylarınız' o siteler kapanana kadar orada kalmaya devam edecektir.
hesabın var mı? giriş yap