• tarih, 7 ağustos 2005.. nişanlınız ile uzun süre önce aldığın evlilik kararınızı, bugün eyleme dökmek üzere nikah dairesindesiniz. herkes sıralara oturmuş, sizi bekliyor. 1500 lira kadar maaşınız var, duyunca "oo" çekilecek cinsten.. nişanlınız ise, makine mühendisi. onun da o civar bir maaşı var. gül gibi geçinip gitmek için ideal.. nikah başlamış, şahitler, evet cevapları, alkışlar, gelinin alnından öpmek.. akşam beşe doğru gelen saat, hafiften güneşin dairenin camlarından içeri vurması söz konusu. ve artık evinize gidebilirsiniz. aradan 1 hafta geçtikten sonra çektiğiniz kredi, düğünde takılanlar derken yavaş yavaş borçlar ödenir vaziyette.. 2 mp kameralı telefonlar ile çekilmiş nikah anlarınızı izleyip, 55 ekran televizyonunuzda günün bitmesini bekliyorsunuz. önünüzde uzun bir gelecek olduğunu varsayıyorsunuz, mutlusunuz. akşam haberlerinde avrupa birliği'nin türkiye'ye sunduğu koşulları izleyip düşünüyorsunuz sonra karınıza sarılıyorsunuz. ertesi gün fotoğraf makinesi ile annenizin çekmiş olduğu, fotoğrafları almak ve makineye poz doldurmak geliyor. bilgisayar fiyatlarını soruşturuyorsunuz, 512 mb ram'e sahip bir bilgisayar dikkatinizi çekiyor. borçlar bitince ilk işiniz almak. 1.700 kadar ödemeyi düşünüyorsunuz. gelecek planlarınız var, ertesi sene para biriktirip karınızla brüksel'e gezmeye gitmek gibi bir düşünceniz var. pek zor görünmüyor.. işte, sıcak bir ağustos 2005 vakti.
  • bir de zamanda yolculuk imkansız derler.
  • belki nişanlanacak yaşta değildik henüz ama tek kale maç yaptığımız hızlı bir dönemdi. yorulan gider buz parmak alır yerdi.
  • 2005 yılının ağustos ayında üniversitelerin özel yetenek sınavlarına kayıt yaptırmaya kocaeline gidiyorum.

    tabii o zamanlar bekardım.

    neyse kayıt yapılır ardından sınav tarihi gelir ve ben kazanırım.

    bu arada yine bekardım ben.

    ardından ağustos ayı sonlarına doğru kazandığım bölüme kesin kayıt yaptırılır.

    her zaman ki gibi ben yine bekardım.

    ne çok mutluymuşum ben bekarken.

    anlayacağınız 2005 yılının ağustos ayıyla ilgisi yok mutluluğumun.

    tamamen bekarlığa bağlıymış mutluluk.
  • aaaa..çok iyi ya..09 eylül 2005 sabahı..şu anda 2 kızımın annesi olan kadınla nişanlanma sabahımız..ulan, o zaman bile farkındaydım aslında hatamın ama konduramıyordum.. aşk yok mu aşk..hayatımı sikti sonradan farkına vardım..
  • güneşli bir haziran 2005 sabahında tanıştım onunla. kurs defterini ilk açtığımda a ile başlayan soy isminden dolayı ilk sıraya koymuşlardı fotoğrafını. kırmızı kazağı dikkatimi çekti ilk önce, sonra hafif gülümsemesi, mavi gözleri ve sarı saçları ile aklımı başımdan aldı. kurs bitene kadar bekledim. ne de olsa öğretmen ve öğrenci ilişkisi idi sonuçta, kariyer sahibi ve yaşlarımız büyük olsa da. kurs bitimi ilk işim ona açılmak oldu, zaten davranışlarımdan anlamıştı. ellerini tuttuğumda iğde kokuları henüz bitmemişti ve gecenin karanlığında dalgalanıyordu amasya kalesinin bayrakları. şimdi 2 kızımızın annesi, gözümün nuru.
  • eğer yaz mevsimiyse muhtemelen öss yerleştirme sonuçlarını bekliyorum. herhalde yüzerek ya da uyuyarak bekliyordum.
    kışsa lise sondayım, öss'ye hazırlanıyorum. yılın sonundaki kışsa üniveristeye yeni girmiş, heyecanlı, atarlı, meraklı bir çocuğum.
  • zamanda yolculuk mu ? muhteşemsin
  • türkiye saatiyle sabaha denk gelen f1 yarışları vardı. bunlardan birisi de japonya gp'siydi. alarm kurup tv başına geçip o tatlı sabah güneşinin aydınlattığı odada ev halkını uyandırmadan f1 izlediğim 2005 sabahı geldi aklıma. *
  • öyle özlendin ki :( o dönemler herşey daha renkli gibiydi.
hesabın var mı? giriş yap