• baktığım bir şey öncesi yaklaşık 20 soruyu okumak zorunda kalıyorum.
    bugün yağmur yağacak mı? bugün yağmur mu geliyor? acaba bugün yağacak mı yağmur? sizce ıslanacak mısınız? yanınıza şemsiyelerinizi almalı mısınız? ya yağmazsa o şemsiyeleri ne yapacaksınız?
    bu nedir böyle ya.
    ruh hastaları.
  • ıvır-zıvır konularda cevabı tam olarak bilmiyorlardır; ciddi konularda ise söylemekten çekiniyor ya da korkuyorlardır.
  • bütün haber siteleri bu örnekteki gibi kalitesiz habercilik yapmıyor. hem şikayet edip hem de sayfalarına girip reytinglerini artırmak ironisinden vazgeçtiğimizde, okurlarının aptal olmadığının ve bir şeyleri değiştirmek zorunda olacaklarının farkına varabilirler.
  • maksadı anahtar kelimeyi olabildiğince çok geçirip arama motoru (google, yandex ... vs) sonuçlarında ön plana çıkıp tık sayısını arttırmaktır.
    eskiden bir konu hakkında (ya da bir ürün) bir sorgu yapıldığında o konu hakkında forumlarda yazılan yazılar karşınıza yoğun şekilde çıkarken artık ilk 4-5 sayfada sadece ürün-hizmet satışı yapan siteler çıkmaktadır. bu sebeple kullanıcı yorumlarından beslenen belli başlı sitelerde (ekşi, donanımhaber, technopat, gezenbilir, facebook grupları) arama yapmak veya aramaya bu site isimlerini eklemek işe yarar bir filtreleme sağlayabilmekte.
  • aslinda google soru soruldugunu anliyor ve tekrar soru gostermek yerine cevap gosteriyor. ama bu cakma seocular bilmez ve yuz tane soruyu siralayip icerigi bok eder.

    tek avantajlari index sayilari ve ziyaretcileri ile domain authority nin yuksek olmasi.
  • bir de bu sorulara resim ekleyip sayfa sayfa sizi tıklamak zorunda bırakanlar var. ulaşmak istediğiniz yer son sayfada ama o da ne, yine bir soru ve cevabı yok.
  • hadi o kadar soru soruyorlar, sabırla sayfaları geçiyorsun, soruların sonuna geliyorsun, sondaki cümle şu: henüz bu sorulara bir cevap bulunamadı, bulununca buradan sizle paylaşacağız! e ananızın amı artık diyorsunuz sonra. bir kere böyle sitelere girme yanlışlığını yaptıktan sonra bu küfür gibi yazıyı görünce bir daha girmiyorsunuz zaten.
  • başlıkta soru sorup içerikte cevabını verseler yine iyi. soruyu sorup içerikte biz de bilmiyoruz diye bağlayanlar var ki tam bir ömür törpüsü.

    televizyondan haber izlemeyi bırakalı yıllar oldu*.haber sitelerine gelince de, bu tarz siteleri kesinlikle kullanmıyorum. gerçekten zaman kaybı.
  • bildirim ya da haber listelerinde karşılaştığımda bunu yapan habere bakmamama neden olan olaydır.

    insanlar google'a bir şey öğrenmek için soru soruyor diye cevap aranan yerde de soru olacak diye bir çıkarımda bulunduysa haberci, okunmaya değmezdir.
hesabın var mı? giriş yap