• film hakkında yer verilmesi gerektiği halde verilmeyen birçok sahne yazılmış diğer entrylerde. bunların dışında benim eklemek istediklerim de şunlar:

    --- spoiler ---

    --- göz kayma sınırı ---

    harry'nin voldemort'un beynine girdiği sahneleri voldemort'un gözünden yapsalarmış çok daha güzel olurmuş. böylece belki voldemort'un harry'nin anne ve babasını öldürdüğü sahneyi daha iyi görebilirdik.

    ve filmin başında hogwarts'ta mugglelarla ilgili bir derse giren öldürülen kadın da ölmeden önce severus lütfen falan dedikten sonra snape ona şok olmuş bir yüz ifadesiyle değil gülerek bakıyordu. bu snape'in karanlık taraftaki rolünü ne kadar iyi oynadığı açısında önemli bence.

    son olarak yazılmış ama 7 harry'den gerçek olanın ayırt edilmesi hedwig'le değil de kitaptaki gibi expelliarmus büyüsüyle olsa daha güzel olurdu. lupin o büyü senin imzan gibi diyordu harry'ye ve yine kitabın sonunda da harry son düelloda yine o büyüyü kullanıyordu voldemort'a karşı.

    ha bir de grindelwald'a ayıp etmişler. adam hayatının son anlarında dumbledore'u ele vermemek için yalan söylüyordu. tam tersi gibi gösterilmiş. ama bu şekilde de voldemort'un asa için tabutu açmayı düşünmesi mantıklı hale getirilmiş sanırım. bu yüzden anlayışla karşılanabilir.

    edit: bir de şu var. ron'un çadırı terk etmesi tartışma sırasında hortkuluğu takıyor olmasına bağlanmış ama kitapta hermione ron hortkuluk yüzünden böyle söylüyorsun dediğinde harry hayır hermione sebebinin hortkuluk gibi görünmesini istemiyorum demişti. zaten ron da döndükten sonra harry'ye hortkuluk beni etkiliyordu ama o söylediklerim de aklımdan geçen şeylerdi gibi birşey diyordu. ama üstte yazdıklarıma oranla bu sahnenin değiştirilmiş olması daha önemsiz denebilir sanırım.

    --- göz kayma sınırı ---

    --- spoiler ---
  • harry potter and the deathly hallows part 2'den hemen önce hatırlanması ve izlenmesi gerekendir.
  • harry potter and the deathly hallows part 2'dan sonra görülmüştür ki, serinin en iyi filmidir.
  • devamında gelen harry potter and the deathly hallows part 2 ciddiyette, olgun anlatımda, senaryoda, müziklerde, estetikte, yönetmenlikte şu bölümün yarısı kadar olabilseydi, 10 yıllık efsanevi harry potter serisi, arada bir-iki filmde yavaşladı, finale hazırlık ayaklarında kaçınılmaz olarak durakladı ama adına yakışır şekilde efsane olarak sona erdi diyebilirdik gönül rahatlığıyla. ama o zevzek mi zevzek, uyarlama olarak çarpıtılmış mı çarpıtılmış, yönetmenlik olarak son derece üst düzey bir ilk yarıdan sonra geriye adım atılmış mı atılmış, savaş filmi olması gerekirken komedi filmi olmuş 2. bölüm sayesinde, sanki seneye de devamı gelecekmiş gibi alelade ve vasat bir filmle, 10 yıldır dünyayı katıp karıştıran harry potter böyle mi veda edecekti, bu mudur yani dedirterek sona erdi maalesef ki. estetik açıdan hâlâ 6. film melez prens en şık filmi olsa da, yetkinlik ve "üst düzey" anlatım ve ton olarak bu film hem yönetmen david yates'in hem de bütün serinin en olgun ve olmuş filmidir denebilir. keşke devamı da aynı ciddiyette ve çarpıcılıkta olabilseydi. insanın içinden bu filmi izledikten sonra 7.2'ye hiç bulaşmamak, voldemort mürver asa'yı ele geçirince seriyi tamamlanmış saymak geliyor resmen. iki farklı kitap değil, aynı kitabın ilk yarısı bu kadar muazzam ve harikulade olurken, çok daha fazla savaş, çok daha fazla sertlik ve çok daha fazla coşan duygular barındıran ikinci yarısı nasıl bu kadar boş beleş bir popcorn filmi olur, nasıl bu kadar düşülür ve dahası 10 yılın sonunda nasıl bu kadar "elini masaya gümmmm diye vuramadan" ıvır zıvır bir geçiş filmi gibi final yapılabilir, anlamak çok zor bir şey. ya yönetmen david yates ya da warner bros. bize nanik yapıyor ama anlamadım.
  • bana en çok keyif veren iki sahnesi var sadece: bir tanesi deathly hallows'u konu eden hikayenin olduğu animasyon bölüm, bir de nick cave and the bad seeds'ten o children'ı duyduğum sahne..
    (http://yucitek.blogspot.com/…d-deathly-hallows.html)
  • oyunundan bahsetmek gerekirse son derece tekdüze olmuştur. eski hp oyunlarında alışılagelmiş bulmacalar, zeka oyunları, quidditch falan zaten hayal olmuş ama en azından büyücü-death eater-örümcek üçgeninden daha fazla engel çıksaydı önümüze! expecto patronum büyüsü yapmaktan ben sıkıldım. hard seviyesinde oynamama rağmen hardın tek özelliğinin daha çok aynı düşmanlardan gelmesi olduğunu defaatle gördüm. eski hp oyunlarından birinde bildiğin satranç oynadığımız oluyordu. şah mat yaptıktan sonra oyuna devam edebiliyordunuz. nerde o nerde bu.. yazıklar olsun electronic arts!
  • görüp görülebilecek en iyi film girişlerinden birine sahiptir. bunu kavrayabilmek için seriyi takip eden birisi olmak zaruri olmasa dahi elbette belirleyici bir koşuldur.
  • hermione ile harry'nin dansettiği sahnenin ne film ne de kitap serisiyle hiçbir ilgisinin olmadığı, çok gereksiz bir sahne olduğu film. david yates, "ay hermione'yle harry sevgili olsa öpüjse ne güzel olur di miiieea???" diyen fangirl'lere selam çakmıştır bu sahneyle.
  • david yates denen yönetmen bozuntusunun, kitabın havasını veren, çektiği en iyi harry potter uyarlamasıdır kanımca. hatta aslında çektiği tek harry potter filmi budur. diğerlerini harry potter'a benzetemiyorum çünkü.
hesabın var mı? giriş yap