• bunu asla hdp'yi övmek amaçlı söylemiyorum ama mhp ile hdp birbirlerinin yakıtı olan iki partidir.

    hdp'nin bütün derdi kürtlerdir. bütün politikaları kürtlerden oy almak üzerine kurulu ve onların hamiliğine savunmuştur.

    keza mhp de öyledir. asla başka bir ırkın selametini umursamazlar. insan temelli değil, ırk temelli politika yaparlar hatta türk olmayını insan olarak gördükleri bile şüphelidir.

    yasa dışı eylemlerde de mhp gazeteci dökülmesi, kadın cinayetinden tut, her türlü mafya eyleminden, hdp izmir bürosunda ki genç kızın katledilmesine kadar hiç bir konuda bırak ses çıkarmayı, korur adeta yüceltir.

    hdp ise türk askerine mermi sıkan pkk teröristlerinin ailelerine taziye ziyaretine gider, cenaze törenlerine katılır.

    mhp'nin hdp'yi kapatmaya çalışması siyasetten oldukça aptalca görünebilir çünkü tez yok olursa anti tez e de gerek kalmaz.

    fakat amaç hdp'nin parlementoda adil temsil hakkı ile demokratik kanala kanalize olmasının önüne geçip pkk'ya istediği mağduriyeti yaratıp onların eylemlerine karşı anti tez olarak duruşlarını sağlamlaştırma çabası olarak okunabilir.

    eğer bir gün hdp kapatılıp üyelerine siyaset yasağı getirilirse aynı anda mhp'ye de aynı şey yapılsın işte belki o zaman bu ülkede kürt sorunu denen şeyin çözümü için en önemli adım atılmış olur
  • başlığı açanın belirttiğinin aksine hdp'nin derdi kürtler değildir. kürtleri temsil etmez. hdp, kürt olmayan bir kesimden de oy aldığı halde baraj sıkıntısı yaşyan bir parti. kürtlerin büyük kısmı da hdp'ye oy vermez zaten. yoksa baraj sorunu olmazdı. hdp binasını taşlamaya giden bir sürü kürt tanıyorum.
  • kesinlikle doğru.hdp kürt milliyetçi partisidir. liberallerin gazıyla sürekli türk solunu kerizliyor.
  • faşizm, türkiye'deki tüm siyasi partilerin birleştiği ortak kümedir. bu nedenle bu tür karşılaştırmaları tüm siyasi partiler arasında yapmak mümkün.
  • mhp milliyetçi ve vatansever, hdp ise ırkçı ve bölücü bir partidir.

    her etnik köken mhp'de yer alabilirken, hdp türklere, kafkas ve balkan göçmenlerine karşı ırkçılık yapar ve düşmanlık besler.
  • hdp kürt milliyetçilerinin duygularını suistimal eder, mhp ise türk milliyetçilerinin. lakin ikisinin de milliyetçilik ile yakından uzaktan alakası yoktur.
  • benim de katıldığım önermedir.

    fakat kendileri buna şiddetle karşı çıkıyor, zira şu anda türk'lük egemen ırk konumunda ve kürtler bir mağduriyet içerisinde. hdp'nin amacı kürtleri üstün kılmak değil maruz kaldı eşitsizliği gidermek. dediğim gibi ben de başlık sahibine katılıyorum fakat tartışmayı derinleştirmek amacıyla bunu açmak istedim.
  • ülkü ocaklarına da pkk'nın türkçü simülasyonu diyebilir miyiz?
hesabın var mı? giriş yap