• archer dizisinde sterling archer'i seslendiren kisi..
  • aynı zamanda bob's burger's dizisinde bob'u, wet hot american summer'da ise konserve kutusunu seslendirmektedir. özetle, seslendirme sanatçısıdır.

    ancak aşağıdaki röportajında adının henry olmadığını söylemiştir. h jon benjamin olarak kullanıyor adını ve h'nin ne anlama geldiğini söylemiyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=9cranfdgke8
  • üniversite yıllarındaki threesome hikayesi dinlenesi bir abimiz. sterling archer‘a sesiyle hayat vermektedir.
  • sözlükte henry jon benjamin adıyla biliniyormuş, ben de vay şimdiye dek nasıl da h. jon benjamin'in başlığı açılmamış diye hayıflanmıştım, sanırım şimdiye dek izlediğim tüm animasyon seriler içinde hank azaria ile beraber en sevdiğim seslendirmen. kendisini en çok sterling archer ve bob belcher olarak biliyoruz, bu iki karakterin birbiriyle zerre kadar ortak yönü yok ve h. jon benjamin, ikisini de seslendirme tekniğini, konuşma stilini, telaffuzunu hiç değiştirmeden seslendirmesine rağmen ikisinde de izleyiciye izlediği kişinin archer değil de bob, bob değil de archer olduğunu geçirebiliyor. birinin narsist, megaloman, yetişkinliği becerememiş, çocuk kalmış bir ödip sendromlu adam, diğerinin ise bir ailenin çoğu yükünü üstlenen, zamanından önce olgunlaşmış, gerçek bir aile babası ve biraz da yaşama sevinci azalmış bir adam olmasına rağmen ikisinin de tonunu hissettirebilmesi muazzam bir yetenek.

    family guy'da da minik bir rolü var, tek seferlik değil, kalıcı bir rol ama sürekli görmüyoruz: chris'in video kiralama dükkanında geçici bir işe girdiği bölümde piyasadaki tüm filmleri ezbere bilen, chris'e kısa süre mentorluk yapan video kiralama dükkanı kasiyeri bir eleman var, o da ta kendisi. bu kısacık rol, sonradan birkaç kez daha karşımıza çıktı, hatta bazen tek satırlık replik için bile stüdyoya getirtmişler adamı haha, fakat arada bir gelip gitmesine en çok şu noktada alıştık: family guy'ın özel star wars bölümlerinden birinde o karakter, yoda olarak imgelendi, doğal olarak yoda'yı da h. jon benjamin seslendirmiş oldu. daha sonra başka bir bölümde yine video kiralamacı olarak karşımıza çıktığında brian, elemana "teşekkür ederim," dedi ve h. jon benjamin, brian'ı da seslendiren seth macfarlane'e, yani dizinin de yapımcısına "rica ederim, esas ben sana beni yoda yaptığın için teşekkür ederim," diyerek hem şovun içinde brian'a, hem de dördüncü duvarı yıkarak seth'e teşekkür etmiş oldu, izleyiciyi delirten şahane detaylar.

    ama şahsen esas şurada delirdim:

    https://youtu.be/us-lsobw-p4

    aynısını bir gün bojack horseman'dan sarah lynn, gravity falls'tan mabel ve bob's burgers'tan louise için de beklerim:

    (bkz: #119599692)

    dipnotlar:

    bu, yodalığı:

    https://youtu.be/viph7meh8q8

    ve burada da yine dördüncü duvarı yıkan yoda teşekkürü göndermesiyle beraber bir de archer göndermesi bile bulunuyor:

    https://youtu.be/sx3pmdcqugm
hesabın var mı? giriş yap