• il genel meclisi secimlerinde bilem yasini basini almis, koskoca aday kisilerin "hersey cok guzel olacak", "hersey x y olacak" tarzinda afislerini gordugumde kullandigim ifade.
  • bir turkce ogretmenim sey sorunsali icin cozum uretme sanati olarak akillara iyice kazinsin diye her seferinde soyle derdi: “hicbir sey bitisik yazilmaz, her sey ayri yazilir”. ise yaradi tabii, hicbirseyi bitisik yazmiyorum o gun bugundur.. (bkz: ben bir hata yaptim)
  • uymayı reddettiğim, sonradan çıkma dilbilgisi kuralı. eninde sonunda tekrar değiştirileceğine eminim ayrıca: (bkz: herşey/@gxl)

    "herşey" ile "her şey" arasında vurgu farkı var, şapkaları katlettikleri gibi, bunu da katletmeye çalışıyorlar. buna izin vermeyeceğim. yaşasın şanlı herşey direnişi!
  • her şey ile herşey arasındaki fark bence çok açıktır. her sıfattır. şey ise isimdir. dolayısıyla her ve şey iki bağımsız kelimedir ancak çok sık kullanılan bir sıfat tamlaması olduğu için -şey kelimesini kullanmayı çok sevdiğimiz için- sanki kelime herşey miş gibi gelir bize. her şey bir sıfat tamlamasıdır ve ayrı yazılmalıdır. tıpkı hiçbir sey gibi. nasıl her insan, her koyun, her toplum diyorsak, her şey demenin de bundan hiçbir farkı yoktur. belki de herşey in doğru olduğunu savunmanın nedeni diğer dillerde bunu açıklayan tek bir sözcüğün olmasıdır. everything gibi. oysa mühim olan anlamdır. bu açıdan her şey ve herşey aynı anlama gelir. dilin kurallarına uygunluk açısından her şey yazmak doğru olandır. şey her zaman ayrı yazılır.
  • dershanede türkçe hocamız bi kere demişti ki : "türkçedeki bütün 'şey'ler ayrı yazılır." akılda kalıcı bi öğreti yöntemi olmuş vesselam.11 sene geçmiş hala unutmamışım.
  • bir düş gördüm, yağmur sularına karışmış
    gencecik başlarda
    bunlar adam kesmeye alışmış...
    henüz orta yaşlarda, henüz orta yaşlarda
    bir çocuk gördüm asılmış...

    istanbul kadar bi bali balonuna ( chivas'ın katkılarıyla =) )
    asılmış...
    gettolarından bu şehir, insanlık duvarına.

    şeklinde güzel sözleri olan, solistinin chris cornell vari yorumuyla da kulağa hoş gelen bir siyasiyabend şarkısı.

    http://www.youtube.com/watch?v=zqann9sgn0o
  • bizde yazım kuralları ikiye ayrılır (yazısız olarak) :

    -iplenenler (ki, kuralların pek az kısmını içerir)

    -iplenmeyenler (çoğunluğu böyledir)

    "şey"le ilgili kurallar da ikinci kategoridedir genellikle.. nasılsa söylemek istediğini anlattığını düşünür ya yazan aklı kıtlar, gerisinin ne önemi vardır ki ? küçük bir boşluk sadece.. anlama özürlüler ancak o boşluğa ihtiyaç duyar böylelerine göre.. bir de gevdire gevdire gülünür üstelik böyle ufak tefek şeyleri kafasına takıp, haddine düşmüş gibi başkalarına öğretmeye kalkanlara..

    boşluksuz hayatlarında başarılar inşallah.. amin..
hesabın var mı? giriş yap