• istanbul büyükşehir belediyesi'nin metro afişlerinde kullandığı olağanüstü yaratıcı slogan.

    http://i.imgur.com/6uml0oy.jpg
    http://i.imgur.com/xnobgnf.jpg *
    http://i.imgur.com/1rtskgn.jpg
    http://i.imgur.com/rddc8rr.jpg
  • (bkz: copy & paste)
  • reklam afişi incelendiğinde başbakan elini havaya kaldırmak suretiyle bir poz vermekte ve resimde özellikle ön plana çıkarılmıştır. topbaş ise emekli albaylar misali beyaz ceket ile komik durmaktadır. olmasa da olurdu denen cinsten. ayrıca açık renk bir ceketin altina açık bir renk tercih etmek afiş için kabul edilemez bir kombine olmuş. gel de tasarımcı şakirtleri saygıyla anma. ya da topbaşı özellikle silik göstermeye çalışmışlar desem daha doğru ve tutarlı olacak sanırım.
  • şu gerçeklere bir bakalım;

    dünyanın en eski metrolarından biri* istanbulda yapılmıştır. ancak o tarihten sonra çok uzun bir süre birşey yapılmamıştır.

    gelişmiş ülkeler 1950-1970 li yıllarda tüm şehirlerinin altını metro ile donatmıştır. biz ise yeni başlamışızdır.

    ibb'nin metro diye isimlendirdiği şeylerin birçoğu esasında metro değil tramvaydır. yanılgı olmasın.

    bahsedilen afişte metro inşaatlarının 2016-2019 yıllarında biteceği öngörülmektedir. dolayısıyla şu anda metro ile ulaşım oldukça sınırlıdır, her yer metro değildir, her yer metrobüs ve otobüstür.
  • 6 yıl sonrası için yapılan ilginç metro kampanyası. bu yönetimin geçmişinde 3 yıl diye reklam yapılıp 8 yılda bitirilen ve açılışı 50 defa ertelenen metro hattı da var. (bkz: otogar-bağcılar-kirazlı metro hattı)

    bir de bu seçim kampanyasının bütçesinin nereden karşılandığını merak ediyorum.

    ayrıca o öyle değil, her yer taksim her yer direniş!
  • keşke yapmak, yazmak kadar kolay olsaydı dedirten slogan.

    (bkz: her yer basbaaağgaan)
  • zavallıların bükemedikleri eli öpmeye çalışması, ve onu bile becerememesidir. o kadar işte zekanız, yaratıcılığınız. 3 kelimelik bir sloganı dahi özgün ve estetik bir şekilde üretemiyorsunuz.
  • altın yumurtlayan tavuğu kaybetmek istemeyenlerin kampanyası.

    zaten yapmak zorunda olduğunu yapacağını söyleyemektir ayrıca.

    yahu yerel yönetimin görevi değil midir ulaşımı sağlamak? sen, ben zaten yapmam gerekeni yapacam diye reklam veriyorsun ve üzerine de oy bekliyorsun hatta oy alıyorsun; inanılır gibi değil.

    kartal-kadıköy metrosunun kaç yılda bittiğini gördük. bir önceki seçimde sabah 10 akşam 4 arası 25 dakikada bir çalışan maslak-4.levent metro hattını da bitirdik diyerek kampanya yapmışlardı. nasılsa 15 milyon nüfuslu şehirde bunun bu şekilde olduğunu bilen sayısı 500 bini geçmediği için işe yaramıştı.

    bana metrobüsü kaldırıp yerine metro yapacam diyene kadar ben bu adama oy moy vermem.
  • "her yer metro... eee... bi de... her yer şey... şey olabilir... direniş? olmaz saçmalama... başbakan! evet başbakan! yok ya o da alakasız oldu... off neyse ya 'her yerde metro her yere metro' olsun o zaman, iyi gibi böyle..."
hesabın var mı? giriş yap