• reddit'teki /r/turkeyjerky subreddit'inde paylaşılan bir yazısıyla ortaya dökülen bilgi.

    31 ağustos 2012 tarihli hilal kaplan yazısı burada.

    kendisi şöyle demiş: "edindiği üstün askeri başarılara rağmen tarihimizde bir kazım karabekir muharebesi yoktur ama biraz önce bahsettiğim başkomutanlık meydan muharebesi ile birinci ve ikinci inönü savaşları vardır."

    yani hilal hanım inönü'nün bir kasaba ismi olduğundan bihaber, ismet paşa muharebeyi kazandığı için savaşların adına inönü savaşları dendiğini sanıyor. sanırım o yıllarda soyadı kanunu olmadığını da bilmiyor ki muharebe esnasında ismet paşanın soyadının inönü olduğunu ve muharebe bitince kendisinin soyadının savaşlara verildiğini düşünmüş.

    biraz daha yukarıda başka bir durum daha var.

    "örneğin amerikalılar için bir george washington savaşı yoktur ama iç savaş vardır" demiş.

    kendisi george washington'u amerikan iç savaşı esnasında yaşamış ve savaşmış biri sanıyor. oysaki washington koloniler adına ingilizlere karşı savaşmış ve zaferden sonra ilk abd başkanı olmuş kişi. washington'ın ölümü 1799. amerikan iç savaşı ise washington'ın ölümünden çok sonra, 1861'de başlıyor. o esnada abd başkanı abraham lincoln.

    pes doğrusu peli.. pardon, hilal hanım.
  • bunun gibi çapsızların bırak bir yerde yönetim kurulu üyesi olmasını, gazetede yazar olmasını gazete satıcısı bile olamayacakları zaman memleket için umut var diyebiliriz.
  • burnuna tereyağı çekip koronadan korunacağını zanneden birinden ilim beklemek, dayıların telefonunu göster dememelerini beklemek gibidir. böyle insanlara makam verenler utansın.
  • liyakat bu kadında yoktur. olsaydı bu basit bilgilere sahip olurdu.
  • normal hadise.

    ve hatta bu pelikan severin diplomasinin gercek olup olmadigi da arastirilsa iyi olur bence...
  • rtuk'un yonetim kurulu icin atanmasina yetmis sanirim. simdi dusundukce cinnetin esigine geliyorum, asla izlemedigim bir tv kanali, benim vergimden para oduyor bu ....na. bu da, benim paramla kendi zehirli dusuncelerini trt uzerinden yayacak, trt'yi kendisine arac olarak kullanacak. afakanlar basiyor.
  • akp rejimi sonrası trt ye ne gibi katkıları olduğu araştırılmalı, performasında yetersizlik söz konusu ile zimmet çıkarılmalı. yok öyle makamlardan ceket alıp çıkıp gitmek.
  • liyakatı sayesinde değil, dilini ve ellerini iyi kullandığı için bulunduğu konuma geldiğinden herhangi bir konuda herhangi bir bilgisi yoktur.
  • türk tarihinde (istisnalar olabilir ama aklıma gelmedi) tüm savaşlar neredeyse savaşın yapıldığı coğrafya veya şehir adları ile anılır.

    bu adamda başlığı açan arkadaşın da belirttiği gibi savaştan dolayı o soyadını alıyor.

    yani mustafa kemal anafartalar da olabilrdi eğer atatürk gibi mükemmel bir soyisim akıllara gelmeseydi.

    yani hilal pelincan ın yazısına dönersek kendisi akp nin özeti değil bizzat kendisidir.
    yeni görevinde başarılar diliyorum. umarım bir kaç şirketin daha yönetim kurulunda görürürüz kendisini. en az 11 maaş alana kadar devam etmeli hizmetlerine.
hesabın var mı? giriş yap