• insanlarin, zaman ayirip ustune para verdikleri, bir grup ogrencinin lisede cebelle$tigi $ey.
    "halbuki ne kolaydir" dedirten i$.

    (ayrica) hizli okuyan ki$iye, bu hareketinden vazgecmesi hususunda sarfedilen emir cumlesi.
  • bir resme bakmak ile bir yazı sayfasına bakmak arasında fark olmadığını anlayabilme durumu. kelime kelime okumak yerine bütünü görüp anlayabilmek, ayırt edebilmek için kasılan olay.
  • ilk olarak yazının geneline bakılır, sonra sonuca goz atılır ardından caprazlama metodu ile okunur ve yazı üzerinde gozle x (çarpı) işareti yapılır. artık en azından ana fikir anlasılmıstır, simdi eger vakit varsa bir kere daha goz gezdirilir. bu benim kendi kendime uyguladıgım yontemdir, tabii ki konunun uzmanları daha bilimsel bilgiler verecektir.
  • bir hafta boyunca alınan yarımşar günlük bir eğitimle geliştirilmesi oldukça kolay bir olay. okuma hızı ekstra bir çaba sarfetmeden kolayca iki katına çıkabiliyor. bunun için piyasada bir çok kitap da bulunmakta olup onların da faydalı olduğunu söyleyebilirim.
  • hayvani bir dağarcığınız yoksa sık sık hata vererek anlamamanızı ya da daha kötüsü yanlış anlamanızı sağlayacak hede
  • okuma zevkini siker
  • genel kaninin aksine, okuma zevkinin icine etmeyen, duruma göre daha da artirabilen, tavsiye edilebilir bir yöntem. okumayi ögrneme basladigimiz andan itibaren edindigimiz bazi yavaslatici aliskanliklari (sesli okuma, icten tekrar etme, kalemle yaziyi takip etme gibi) terk etmek temel konulardan biri. diger temel konularda görme araligi ve sicrama hizi. ayrintili bilgi edinilebilecek uygun siteler var. bu isi türkiyede baslatan elemanlardan biri olan muhsin kadioglunun kurslari icin (bkz: http://www.hizlioku.org/)
  • buradan bir yanlışı düzeltmek istiyorum. rekor 3860 kelimedir. amerikalı, ismini birkaç saat önce bildiğim fakat şu an unuttuğum bir manyağa aittir.
    bu tür yarışmalar şu şekilde yapılır;
    yarışmaya katılan kişi ya bir romanı ya da o sırada jüridekilerin yazdığı uzun bir makaleyi okur, süresi hesaplanır, ve okuduğu şeyin alimleri tarafından teste tabi tutulur...

    edit: bu entry i yazdığım zamanlardaki imla bilgime, afedersiniz, kilo kilo sıçayım. bir de ukalalık yapmışım "hızlı okuma" diye. önce doğru yaz, sonra oku, değil mi? işkence ettiğim herkeslerden ayrıcana özür diler, hayatta başarılar dilerim...
  • "hızlı okuma kurslarına gittim ve savaş ve barışı yirmi dakikada okudum, galiba rusyadan bahsediyor." -woody allen
hesabın var mı? giriş yap