• hollanda'da o parayla kral gibi yaşarsınız.
    türkiye'de o parayla seneye kadar kral gibi yaşarsınız.

    hı bi' de birinde başınıza bir iş gelirse hukuk falan var, kırmızı ışıkta çok beklediniz diye vurulma ihtimaliniz de yok.
  • araci bir firma teklifi dedin de onu bir kontrol et sen. sonra senden para mara istemesinler yada maasinin bir kismina aylik olarak el koyma gibi. boyle tekliflerile geldiyseler bilki uckagitcidirlar. son zamanlarda hr firmasi adi altinda cok uckagitcilar turemeye basladi.
  • türkçe yazıyorsanız euro yazamazsınız. yazamazsınız. yazamazsınız. biraz onur, biraz bilgi, biraz kültür. lütfen!
  • hollanda 3500 euro size maksimum alım gücünü yaşatamaz evinizin kira olacağını varsayarak zaten maasınızın yarısını kiraya kalanın yarısını da yaşam masraflarına vereceğinizi düşünürsek cebinize kalacak maks 1000 euro ne kadar mutlu eder bilmiyorum ama ülke eder. bizim muz cumhuriyetimizde 20000 lira ile güzel yaşanır hayat standartınız cok yükselir ama hamuru belli yani
  • (ara: hollanda* euro*)

    sozlukte ulke hatta sehir bazinda karsilastirma icin acilmis onlarca baslik, basliklar artinda (bkz: soru sor) fasiletesi bu da yetmezmis gibi (bkz: eksi duyuru) altinda buna benzer konularda sorulmus yuzlerce soru ve cevap varken aradigi bilgiye ulasmakta zorluk ceken ya da kendisine ozel yardim bekleyen insanlarin kesinlikle girmemesi gereken kiyaslamadir.
  • 20.000 lira tr için iyi bir para.. ama 2 3 yıl sonra iyi bir para olacak mı sorusunu sor kendine.. bence olmayacak.. ama hollanda'da 3500 euro 10 yıl önce iyi paraydı şimdi de iyi para. 2 3 yıl sonra da iyi para olacak.

    hadi kafa kafaya olsun. trafik, her zaman gergin ve asabi insanlar vs olmayacak hayatında. her gün saçma sapan gümdemlerle karşı karşıya kalıp hayretler içerisinde kalmayacaksın. siyaset 7-24 gözünün önünde olmayacak. cumhurbaşkanı ve başkanları her haberde ve aldığın her gazete manşetinde görmeyeceksin mesela.

    ayrıca ek iş bulma şansında yüksek olacak. saatine para alacaksın. dalga dümen olmayacak. istersen birikim yapmak senin elinde olacak.
    belki sen hayatının bi kısmında rahat edeceksin ama çocukların oranın vatandaşı olacak ve onlara bambaşka bir hayat verme şansın olacak.
  • 3500 euro brütse -ki muhtemelen öyledir net maaş pek konusulmaz- ve aracı kurum da bundan pay alacaksa -büyük ihtimalle %10 alır, bir ihtimal şirkette alacağını aldıktan sonra kalanı size söylemiş olabilir- istanbuldaki 20bin lira euro/tl kuru 12 olana kadar 3500euro'dan daha iyi olacaktır.

    ama sadece maddi kaygılarla hareket etmiyorsanız, yurtdışında yaşamanın avantajlarını ve dezavantajlarını göz önüne alarak, bu durum belki kabullenilebilir, ama ekşi sözlükte başka birinden alabileceğiniz bir cevap değil bu, öncelikleriniz konusundaki cevapları ancak kendiniz bulabilirsiniz.
  • 2 bin euro letonya ile kabul ettiğim ve yakında siktir olup gideceğim versus
  • istanbul'da 20000'in bati avrupa karsiligi 5000 euro'dan asagi degildir. bir bati avrupa metropolunde kiralik daire 1000 euro'dan baslar ve sadece 30 m2 civarindandir. 100 m2 icin 2000 euro'un uzerinde kira odemen gerekir. (goruslerim bugunku 20000 lira icin gecerlidir).
  • yurtdışında yaşamak kulağa hoş gelir her zaman . ozellıkle bu ülke hollanda ise ben dahil çoğu insan fiyata bile bakmaz. ama siz arkadaşları ve ailesi ile çok sık görüşen , onların çevresinde hayatınızı kuran bir insansanız. bozmayın hiç düzeninizi.. en önemlisi mutlu olmak bu hayatta. varsın eviniz olmasın.

    edit: 02 haziran 2021 den bildiriyorum, boş verin çevreyi aileyi felan imkanınız varsa hemen gidin !
hesabın var mı? giriş yap