• açılın gençler, üçüncü kattan atlayarak tespit yapmaya geldim.

    şimdi benim ilk motorum honda pcx idi, araya vitesli motorlar alıp, bi süre sonra satmak zorunda kalınca, şehirde ayağımı yerden kessin diyerek yeniden skuter almaya karar verdim ve abs'li olduğu için yamaha nmax aldım. şimdi izin verirseniz niyet ettim allah rızası için iki motoru karşılaştırmaya.

    şekil şükül işlerine hiç girmeyeceğim kimisi o şekil sever, kimisi bu şekil. o yüzden bu faslı geçiyorum.

    * lastik: pcx nylon lastiklerle yamaha nmax ise dunlop ile geliyor. dunlop çok ahım şahım bir lastik olmasa, dünyanın tüm lastikleri nylon'u donunda sallayacağı için burada nmax'in pcx'e göre avantajı var. ancak ilk takım lastikleri çabucak kullanıp, nmax'e de city grip taktırmak istiyorum ben şahsen. zira bir iki kere "oh my god" dedim.

    * gösterge: ben 2013 yılında pcx aldığımda göstergede saat yoktu be!!! biz ne zorluklarla okuduk hey yavrum hey. gerçekten saatsizlik motosiklet üzerinde büyük sıkıntı. kol saati takmak da tehlikeli olduğu için (herhangi bir düşme anında bileği fena zedeliyor) insan mutlaka saat arıyor gösterge panelinde. yeni pcx'lerde bu sorun çözülmüştür diye umuyorum. 150'lik olanlarda zaten vardı. nmax'in göstergesinde bir kaç farklı yakıt tüketim hesabı, iki adet tripmetre, v-belt göstergesi filan da olduğundan pcx'e göre biraz daha şekilli duruyor. ancak pcx de yeterli sayılabilecek bir gösterge paneline sahip.

    * start stop: bu özellik sadece pcx'lerde var. ben kullanırken hep açık tutuyordum ama "yaa o kadar da özel bi olayı yok diyordum" ama aslında ışıklarda, özellikle uzun ışıklarda beklerken motorun gıv gıv gıv çalışmıyor olması büyük rahatlıkmış. yine de olmazsa olmaz bir özellik değil, olursa olumlu.

    * kill switch: pcx'te kill switch var ancak nmax'te yok. bu da aşırı hayati görünmese de bence faydalı bir aletti. hayati olabilecek tek yönü, (allah korusun) olası bir kaza halinde motoru kolayca kapatabilmek.

    * sele: benim nmax konusundaki en büyük hayal kırıklığım sanırım selesidir. bir çok kullanıcı selesi çok sert diyor. olabilir. benim sıkıntım ise, sele derisinin aşırı derecede ince olması. şimdiye kadar üç adet motosikletim oldu. üçü de honda (pcx, msx 125 ve vtr 250) hepsini de kedilerle dolu bir otoparkta ve brandasız muhafaza ettim yaz kış. üzerinde sürekli çamurlu pati izleri vardı. nmax'i aldığım gece dışarıda bıraktım. sabah geldiğimde selenin süngeri görünecek derinlikle kedi tırmıklarıyla doluydu üstü. yani mutlaka aldığınız günden itibaren branda ile (en azından sele örtüsü ile) muhafaza etmeniz gerekiyor. ben bir gecelik ihmalim yüzünden 300-400 lira verip seleyi kaplatmak zorundayım mesela.

    * far: bu konuda da üzgünüm ki, pcx daha önde. zira pcx'te yaşamadığım sıkıntıyı nmax ile yaşıyorum. özellikle aydınlatması olmayan otobanlarda çukurları fark etmek çok zor. yetersiz ve default olarak kötü ayarlanmış bir far düzeni var. bir de bildiğim kadarıyla pcx 150'de dörtlü var. nmax'te dörtlü yok maalesef.

    * depolama alanı: bildiğim kadarıyla pcx ve nmax'in sele altı üç aşağı beş yukarı aynı. ancak kapalı kask kullanıyorsanız, bu iki motoru da almadan önce bi deneyin derim. her kaskın dış kabuğu aynı büyüklükte değil. bazı kasklar ikisine de sığmıyor. nmax'te dezavantaj olan durum, öndeki iki gözün de açık olması. pcx'teki göz kapalı. bu vesile ile içine bir şey koyup bırakmak mümkün. nmax'in açık ön gözü hem toz, pislik ne varsa topluyor, hem de içine bir şey koyup park edip gitmek mümkün değil. ha ben motoru aldığım gün biri o göze ıslak mendil bırakmış sağolsun ama yine de kapalı göz rules diyorum. ayrıca pcx 150'lerde o gözde çakmak şarjı var. bence büyük avantaj.

    * fren: yamaha nmax'in pcx'e fark attığı en önemli alan sanırım fren. benim de ikinci kere skuter alırken, yeniden pcx yerine nmax tercih etme sebebim nmax'te abs olması idi. henüz allaha şükür abs'yi devreye sokacak derecede fren yapmadım ama lazım olursa iyi olur diye düşünüyorum.

    * yakıt: nmax pcx'e göre bir tık fazla yakıyor. ama bunlar zaten az yakan motorlar. bu sebeple, bu fark bütçenizde bir delik oluşturacak, yandım allah filan dedirtecek nitelikte değil.

    durum bu gençler. unuttuğum bir şey varsa eklerim sonradan. hangi motoru alırsanız alın, tekeriniz hep düz bassın.

    öptüm kib bye
  • altın elbiseli adam tarafından da yapılmış karşılaştırmadır..

    ezcümle; sürüş dinamikleri için nmax, konfor için pcx..

    https://www.youtube.com/watch?v=3qfa8iuo0de
  • pcx
    +konfor
    +şıklık
    +start stop (daha düşük yakıt tüketimi)
    -lastik(irc)
    nmax
    +performans
    +yol tutuş
    -nispeten daha fazla yakıt tüketimi
    -kötü tasarım
  • şurada karşılaştırması yapılmış: https://www.youtube.com/watch?v=m70qdvg_nhe

    benim tercihim nmax'ten yana bu arada.
hesabın var mı? giriş yap