• fenerbahçe taraftarinin ünlü tezahürati "yönetim istifa"dan araklanmış olmasi yüksek ihtimaldir...
  • temiz ülkemizin temiz insanlarının başına gelen her hadisede gündeme gelen şahıs ya da örgüt...sinekten,trene her kaza ya da ölümde sorumludur 'hükümet istifa'.çoğu zaman adı onurla beraber anılır.belki göbek adıdır bilemiyorum...tanıyan varsa herhangi bir olay daha olmadan yetkililere teslim etsin...
  • bugüne kadar hükümet istifa ettirebildiği görülmemiş slogan.

    120 metronomda, 4/4'lük ritm'le, heceleri 8'liklere dağıtılarak söylenir. şu şekilde:

    hü-kü-met-es*-is-ti-fa*-es*

    (1): 8'lik es
    (2): noktalı sekizlik nota
    (3): 16'lık es

    anladık mı? öyleyse, hep beraber:

    --met is-ti-fa
    --met is-ti-fa
    --met is-ti-fa
    --met is-ti-fa
  • türkiye'yi kaosa sürükleyecek istem.(bkz: allah korusun) diyoruz.3.5 yıldır çektiğimiz tüm cefalar boşa gidecektir.saçma sapan işlerle onyıllarını heba eden ülkemiz bir on yıl daha kaybedecektir.
  • türkiye'nin şeriate sürüklenmesindense ekonomik krize sürüklenmesini tercih edenlerin sloganı. hem aklı başında herkes biliyor ki bu ülkede ekonomik kriz sadece ve sadece yabancı yatırımcının ülkeden parasını çekmesine bağlıdır. bunun bu halde olması da yine aynı hükümet de dahil olmak üzere bu zamana kadar ülkede üretim ekonomisi alanında adım atmamış tüm hükümetlerin sorumluluğudur. yani aklı başında kimsenin çıkıp da "durun bu hükümete götümüzden bağlıyız onlar giderse batarız mahvoluruz" demesi beklenmemektedir.

    ben şahsen "ılımlı islam"la yönetilen bir ülkede genel müdür olmaktansa kendine yetmeye çabalayan bir ülkede taş taşımayı tercih ederim. o yüzden böyle düşünüyor da olabilirim.
  • bilgiye erişim için kullandığı kaynaklar sırayla zaman gazetesi, trt ve ekşisözlük troll entryleri olan insanları şaşırtan söylem. devleti hükümetin yönettiğini unutmuş, hayali bir düşmanla tam 10 yıldır mücadele edildiğini sanan insan...

    sen ergenekonlu rüyalarla sıcak yatağında donunu ıslatırken, gerçek düşmanların bugün 32 insanımızı öldürdü ve bir o kadarını yaraladı.

    elektriğe, doğalgaza, akaryakıta zam gelir hükümet "ben değil devlet yaptı" der.

    bu devleti sen mi yönetiyorsun, ben mi?

    artık uyan...
  • önce biraz arka plan verelim:

    - 19 ekim 2001 gecesi terör örgütü sekiz ayrı noktadan ülkeye saldırdı, çok sayıda zaiyat verildi.
    - 20 ekim günü ana muhalefet partisinin başkanı, böyle bir şey karşısında başbakanın önündeki seçenekler arasında istifa etmenin de bulunduğunu söyledi.
    - 21 ekim'de, bu sözler üzerine, başbakan, muhalefeti fırsatçılıkla suçladı, zaten ortalık karışık diego sen kalkmış istifa et diyorsun dedi.

    yani başbakan'a göre hükümetin acze düştüğü herhangi bir fiyasko karşısında istifa etmek seçenek değildir.

    o halde türkiye'de halen iktidarda olan partinin özelinden ayrışıp konuya genel ilkeler açısından şöyle bakalım. iktidarda olan parti ve/veya başbakan (ya da herhangi bir atanmış veya seçilmiş kamu idarecisi) diyelim ki ekonomi, sosyal politikalar veya dış ilişkilerde, yani vazifesinde büyük sıçışlar gösteriyor. öte yandan, hırsla koltuğuna sıkı sıkıya yapışma huyu var ve bonus olarak son seçimlerde iyi bir oy nispeti almış.

    böyle bir durumda, ülkede her ne olursa olsun istifa bir seçenek olmaktan çıkarsa, bir gün gelir o iktidar, o kişi iktidardan kopmamak için o sıçışık durumları, kaotik ortamları kendisi oluşturmaya ve bunları iktidarını tahkim etmek, iktidarda kalmak için kaldıraç olarak kullanmaya başlar ve birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günler böylece asla bitmez.

    mevzuyla alakalı bir analoji için (bkz: stalin'in tavuğu)

    istifa daima bir seçenektir. hatta iktidarın en güçlü olduğunu düşündüğü bir anda bile masada duran bir seçenektir. aslanlar gibi gider cumhurbaşkanına istifanı verirsin. ama o kabul eder, etmez apayrı bir konu. cumbaş istifanı kabul etmezse, tıpış tıpış görevinin başına dönersin. yahut şayet ederse, sine-i millete gidersin, boyunun ölçüsünü alırsın. böylece, ya istifa etmeni isteyenlere cevabını vermiş olursun ya da cevabını almış olursun. halk desteğin devam ediyorsa, bu süreçten daha da güçlenmiş olarak çıkarsın. ilke olarak demokrasinin mekanizması böyle işler, böyle olmalıdır. ondan sonra bu dünya alem türkiye'deki yönetim sistemine neden sıkıntılı, aksak, sekel gözüyle bakıyor demezsin, dedirtmezsin. ama biliyoruz bütün bunlar umrunda değil zaten zira senin gündemin başka; ekmeğindesin, emişyondasın, hortumlardasın.
  • japonya'da gece boş haldeki, otobüsün tekerleği patlar olduğu yere yığılır sabah bunu öğrenen lastik firmasının genel müdürü istifa eder "ya hareket halinde içinde insanlar olsaydı" diye, otobüs firmasının genel müdürü istifa eder "daha iyi lastik firması bulmalıydık" diye, nükleer santral sızıntı yapar,patlar türlü türlü bakanlar istifa eder "kontrolleri sıkılaştırmalıydık" diye, bizde ise tahmin edeceğiniz gibi boş vaatler, bıçağın nerde belli olduğu belli olmayan kemiğe dayanması bi kişide çıkıp "yapamıyorum istifa ediyorum" demez çünkü bırakamaz aldığı maaşı gözü açtır sömürdükçe sömürecektir
  • eskiden neredeyse her hükümet saçmalamalarında kullanılan ama son 10 yıldaki korku imparatorluğunda yok olmuş söz.
hesabın var mı? giriş yap