• joon hwan jang'ın yazıp yönettiği 2013 yapımı güney kore filmi.

    --- çok hafif çapta spoiler ---

    çocuk yaşta kaçırılan hwayi, sürekli yer altı işleriyle hemhal olan beş kişilik bir çetenin elinde büyür. hwayi'nin halüsinatif bir canavarı da vardır. suç işlemenin inceliklerini öğrenen genç kahramanımızın gerçek ebeveyniyle tanışması ve sonrasında gelen intikam süreci, aksiyonu bol olduğu kadar hüzünlüdür de.

    çetenin reisi rolünde izlediğimiz yun-seok kim, güney kore sinemasını takip edenler için yabancı bir isim değil.

    finalde jenerik akarken kara kalem çalışmalarını es geçmeyin derim. zira jenerik bittiğinde karşılaşacağınız sahne son gözyaşınızı çağıracak.

    --- çok hafif çapta spoiler ---
  • 2013 yapımı kore filmi, imdb puanı 7.1

    aksiyon dolu ve her kore filmi gibi duygusal.
  • aksiyon sahnelerini çok başarılı bulduğum 2013 yapımı kore filmi.

    filmde 16 yaşındaki hwayi'yi o zamanlar 16 yaşında olan (bkz: yeo jin gu) canlandırmaktadır. yasına göre çok iyi iş çıkarmıştır.

    --- spoiler ---

    hwayi, 5 yaşında iken "safakcilar" cetesi tarafindan kaçırılıp büyütülür. genelde ufak tefek isler yapan hwayi, kilit açmak, polisin dikkatini dağıtmak, vs., adam öldürmeye zorlanır ve ilk cinayetini işler. öldürdüğü kişinin gerçek kimliğini öğrenince intikam almaya başlar.

    --- spoiler ---
  • güney kore filmleri çok sert amk. bu da sert bir film. kan gövdeyi götürürken gerçekten götürüyor yani, her yer kan revan.
    tabi ki duygusal iniş çıkışlar sebebiyle film içine çekiyor.

    çok güzel film.

    amınakodumun holivudundan tiksinmemi sağlayan en önemli şey kore filmlerinde yok; güzel biten, iyinin mutlak ve kusursuz galibiyeti aldığı final!

    --- spoiler ---

    tabi burada da iyi olan kazanıyor ama aslında kazanamıyor. annesi babası babaları falan hep ölüyor lan. bu arada neden yaptılar niye yaptılar gibi net cevapları da alamıyoruz amk. anca tahmin.

    niye yetiştirdiler olm bu çocuğu?

    neyse, çok güzel film.

    --- spoiler ---

    çok güzel film. spoiler ın dışında da dursun. hatta durun başa da ekleyim amk. (ekledim)
  • güney kore sinemasının sertliğin içine başarıyla yerleştirdikleri dramayı seviyorum.. bu film de türünün iyilerinden.. aksiyon akarken kafanız dramın derinliğinde takılı kalıyor.. oyunculukları da çok başarılı..
  • kore sineması trend olmamisken de yakından takip eden biri olarak hiç spoiler vermeden gözü kapalı izlenecekler listenize eklemenizi tavsiye edeceğim bir film.
  • daha önce bilmeyenlerin ilk kez squid game'de duydukları cümlenin sonunu uzatarak konuşma stili bu kore filminde de işin ciddiyetine halel getirmeye devam ediyor. *

    bir de şu var. insan o sahneleri çekerken biraz seyircinin psikolojisini düşünüp her şeyi bu kadar ayan beyan göstermez ama mazallah burada da ortalık gene kan revan içinde.

    aksiyon ve dramı bir arada isteyenler, bünyeleri de sağlamsa, zevkle izleyebilirler.
hesabın var mı? giriş yap