• kübalı latin in kralı şarkıcılardan.
    son zamanlarda buena vista social club ile yeniden keşfedildi, dünya da turlar düzenliyor, mükemmel yetenekli bi insan 90 yaşında birisi için.
  • 90 yaşında diil 27 doğumlu olduğuna göre şu an için tam 74 yaşında olan , latin grammy ödülü sahibi , buena vista social club'ın muhteşem sesi.
  • 70'lik çocuk, sevimli pagan. buena vista social club'da evindeki küçük sunağı anlatıyordu bir sahnede; sevdiği ne varsa sunağa da veriyormuş. puro, rom... ''dünya ne güzel bir gezegendir ki, böyle insanlar yaşıyor üzerinde'' diye düşündürtmüştü.
  • genç yaşta* annesi ölünce hayatta tekbaşına kalmıs. babası belli degilmis, kendisi de kabul eder pic oldugunu.
  • cok zayif bir yapisi var bu adamin. karisi ise tam bir tezat inanilmaz $i$ko. bu ki$inin omara portuondoyla yaptigi duetler inanilmaz guzeldir.
  • yeryüzündeki en muhteşem bakan gözlere sahip* adamlardan. geyik kadife sesli şarkıcı klişesini gerekli gereksiz herkes için kullananlar işte gerçekte ibrahim ferrer'i hiç duymamışlardır. onca yoksulluğunun içinde hüznü, umudu, yalınlığı müziği ile yansıtmıştır. iyi yapmıştır.

    (bkz: dos gardenias)
  • onuncu uluslararası istanbul caz festivali kapsamında konser verecek olan küba menşeili müzisyen.
  • buena vista social club ekibinin belki de en alçakgönüllü üyesi olan 1927 küba doğumlu vokal sanatçısı ibrahim ferrer, 1999 yılında çıkardığı solo albümüyle en iyi yeni sanatçı dalında latin grammy ödülünü kazanmasını takiben uluslararası çapta bir süper star oldu. şimdiye kadar dünyanın en önemli sahnelerinde konserler veren sanatçı, en son olarak bu yıl içinde çıkardığı “buenos hermanos” albümü ile tekrar gündemde. ünlü besteci ve gitarist ry cooder’ın prodüktörlüğünde ve küba’nın en iyi müzisyenlerinin eşliğinde kaydedilen bu albüm, ferrer’in yeteneğini ve müziğindeki sıcaklığı en güzel şekilde sergiliyor. ferrer, eleştirmenler tarafından küba müziğinin en büyük yıldızı olarak nitelendiriliyor.*
  • tek kelimeyle muhtesem. 76 yasinda olmasina ragmen inanilmaz bir sahne performansi. ustte dolunay, altta ibrahim ferrer ve bueno vista social club. ne moby ne de massive attack cok iyi olmalarina ragmen bu denli fethedemedi gonlumu. bilet bulan ya da bir sekilde giren sansli insanlarin avuclari alkislamaktan nasir tuttu. eli opulesi ibrahim ferrer, manuel galban, roberto fonseca ve digerleri muhtesem bir gece yasattilar. tekrar geleceklerini soylerlerken umarim bunu en kisa zamanda yaparlar.*

    ayrica (bkz: istanbul merhaba)
  • sanirim açık havada yapılan ve seyircilerin yaş ortalamasının da en yüksek olduğu konserlerden biriydi. doğal olarak seyirci de aynen ibrahim abi gibi sonlara doğru açıldı. umarım ömrü compay segundo kadar uzun olur.
hesabın var mı? giriş yap