• 6. sınıflarda okutulan 'fen ve teknoloji' dersi kitabında geçen yıl 'canlılar, üreme ve büyüme' ünitesi içinde yer alan 'insanlarda üreme, büyüme ve gelişme' başlığı ve başlığın içinde anlatılan konu kaldırılması hususudur.

    radikal haberi;

    "bu yıl hazırlanarak öğrencilere dağıtılan ders kitabında, “bitki ve hayvanlar nasıl ürer, büyür ve gelişir” başlığı altında bitkilerin ve hayvanların üremesi anlatılıyor. insanlarla ilgili ise ‘üreme’ ve ‘döllenme’ konuları ise detayları olmadan anlatıldı. kitapta üreme sadece kucağında bir bebek olan anne fotoğrafı ile temsil ediliyor 6. sınıf öğrencilerine geçen yıl okutulan fen ve teknoloji dersi kitabında kaldırılan başlık altında insanların üremesi bilimsel olarak ve çocukların kavrayacağı şekilde anlatılıyordu. "
  • kesinlikle olması gereken bir hadisedir. sonra cinselliğin doğanın bir parçası olduğunu, utanılacak değil olağan bir durum olduğunu falan anlar gençler de aydınlanır mazallah.

    aman efendim sonra nasıl baş ederiz... bırakınız cahil kalsınlar.
  • 6.sınıf öğrencileri ergenliğe yavaş yavaş adım atacakları yaştadır. vücutlarındaki değişimlerin sebeplerini bilmeye, bunu biyolojik olarak öğrenmeye hakları vardır. müfredat dahilinde daha geçtiğimiz yıl iki özel ders verdiğim öğrencime, okulda öğrendikten sonra bu konuyu, bir de ben anlattım. hiç de bir problem yaşamadım. hadi bakalım şimdi bu ergenler annenin kucağına çocuğun hop diye konduğunu öğrensin, görsellerle. sonra niye kezban var bilmemne. mahvetmedikleri alan kalmadı da hakikaten dokunmasınlar bunlar artık eğitimle ilgili hiç bir konuya.
  • ilk adımdır. kitapta üreme biri kucağında diğerleri yanında 4 çocuk ve bir anne ile temsil edildiği gün işlem tamamdır. * *
  • insanların vejetatif yollarla yeni insan ürünlerini dünyaya getirmesinden ötürü benim mantıklı bulduğum durum. üreme nedir? eğer sen bugün üremeyi ders kitaplarına sokarsan yarın fuhşiyatı da m.e.b'e getireceğin arzusunu taşıyor olduğun anlamını taşır. aile mefhumunu kimsenin çökertmeye hakkı yok.
  • o zaman din kitaplarından gusül abdestini de çıkart, çocuklar merak edip soruyor sonra bu ne diye. bence çok yanlış. ne gerek olur ki.

    bence mayoz bölünme de çıkarılmalı kitaplardan. hiç gerek yok. mitoz neyinize yetmiyor.
  • (bkz: en az üç çocuk)

    nasıl olacaksa artık?
hesabın var mı? giriş yap